Alle gode ting er tre, men på det fjerde smeller det… Sierra Cosworthen er tilbake hos OS Motorsport for fjerde gang, denne gangen i bedre stand enn noensinne. Ole Gunnar Skogli og teamet er klare for å bite fra seg i Rally NM 2021.

 

Siden jeg fikk klarsignal om å kjøre rally igjen i desember 2017, har jeg alltid tenkt tilbake på den bilen. Men den var havnet i veldig gode hender og var ikke til salgs. Dermed startet jeg med bygging av Mercedes DTM. Dialogen med Kjetil Hauge (som eide cosworth’en. Red.anm) har hele tiden vært der, men så lenge jeg satt med en halvferdig Mercedes var en handel fjern, forteller Skogli og fortsetter:

 

Etter å ha kjørt Grimstad med et godt resultat, følte Hauge at det stod mellom å selge bilen eller videreutvikle den. Da ble det fort vann på mølla. Merca ble solgt i tolvte time og helt på deadline kunne jeg sende melding og bekrefte tilbakekjøp av bilen.

 

 

Og det er ingen dårlig utgave av Cosworthen som har returnert i sin gamle garasje. Kjetil Hauge har pusset opp, oppgradert og skiftet ut det meste som trengtes på bilen. Bilen har rett og slett hatt et realt Spa-opphold hos Hauge.

 

- Jeg føler at forutsetningene er bedre enn noen gang. Bilen er på sitt beste, så nå trenger bare sjåfør og kartleser å finne tilbake til farta vi hadde på Aurskog-Høland Rally i 2017. Kan vel si at jeg mildt sagt gleder meg, humrer Ole Gunnar.

 

En annen som gjør et aldri så lite comeback, er kartleser Raymond Braaten, som i de siste årene har vært fast inventar på rallyradioen og i senere tid også på VGTV.

Med tanke på den jobben jeg har hatt i Rally NM, med både radio og TV, har jeg vært veldig ærlig med meg selv om at et innhopp her og der ville være vanskelig. Derfor har jeg vært fast bestemt på at skal jeg være med, må det være skikkelig. Og det har jo bare vært et tidsspørsmål om når Ole Gunnar skulle kjøpe tilbake den bilen, flirer Braaten.

 

Og Raymond støtter Ole Gunnar i at forusetningene er bedre enn noensinne. For skal en tolke meldingene fra karene, kommer dette til å gå unna i kommende NM-sesong.

 

- Så lenge alt rundt er på plass og vi får testet skikkelig i vinter, blir nok dette litt som å sykle. Vi får justere stol og seler, så skal nok resten gå av seg selv! Og med dette på plass, så er vel eneste grunnen til å bryte førerfeil, avslutter Raymond med et stikk til Skogli.

 

Første løp med Sierraen blir imidlertid uten Braaten i kartleserstolen. For hvis alt går etter planen, stiller Ole Gunnar til start allerede til helgen på Bjerke travbane i Oslo. Da med sønnen Fredrik som kartleser.

 

OS Motorsport ser frem imot 2021 og takker samtidig samarbeidspartnere, nye som gamle, for all støtte

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt