Mads Østberg og kartleser Torstein Eriksen i Citroen C3 R5, kom til Rally Sardina for å vinne. Det håpet ble knust allerede på første fartsetappe.

 

Et teknisk problem oppsto allerede i første sektor av SS1. Uten service før etter SS4, var det en lang vei de måtte dra med seg problemet. Inn til service hadde Mads og Torstein tapt 5.33,2 minutter til lederen i WRC2 klassen. Da var nesten 30% av løpet unnagjort.    

Selv om de var veldig raske, og hadde et feilfritt løp etter det, vant alle etappene i WRC2, så brakte ikke det dem lenger opp på resultatlisten enn til 4. plass. Mads hadde følgende kommentar etter målgang:

 

«Det var et skuffende resultat. Vi kom for å vinne og ble nummer 4. Det tekniske problemet vi hadde, kom helt overraskende, vi har aldri hatt dette problemet tidligere. Men det stoppet oss fra å vinne her. Vi beviste fart og feilfri kjøring. Jeg tok tilbake nesten tre og et halvt minutt av det tapte til vinneren på 171 km, det er godt over ett sekund per km, og det er mye. Jeg er fornøyd med det, men høy fart og feilfri kjøring fra SS5 gir verken bedre plass på resultatlista eller flere VM poeng. Men uten tekniske problemer skal jeg love at vi kommer sterkt tilbake neste gang,» avslutter han.

 

Foto: Citroën Racing

 

For spenningen i WRC2 VM ble helgen interessant. Det finnes noen mot-tvister i hvordan reglene er skrevet for fabrikks mesterskap og fører/kartlesermesterskap.  Reglene sier best av 5 teller. Men reglene for hvordan man teller, og hvilke løp man kan stryke, framstår som uklare, og er skrevet forskjellig for fabrikks- og førermesterskap. Med to løp igjen i mesterskapet, Rally Ypres i Belgia, og Rally Monza i Italia, leder Pontus Tiedemand VM med 105 poeng. Mads er nummer 2 med 87 poeng. Pontus har imidlertid gjort unna 5 løp, mens Mads bare har gjort 4. Begge kan i teorien starte i de 2 gjenværende, Pontus for å forbedre 2 stk. 3. plasser, om det tillates. Mads kan bruke det ene til å score i sitt 5. løp, og det andre for å forbedre 4 plassen fra denne helgen, hvis det tillates. Poeng score for top 4 er 25, 18, 15, 12. Adrian Formaux fra Frankrike, har også en teoretisk mulighet til å vinne mesterskapet.  Her er det om å gjøre å følge med i tiden som kommer.

 

Neste rally er på asfalt i Belgia, Rally Ypres, som går fra 19. til 22 november.

 

Kilde: Pressemelding

 

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt