Det er ikke å overdrive at Benjamin A. Ward sist helg viste et potensiale til å hevde seg i norgestoppen i klassen sin.

 

Det hadde gått over et år siden sist Benjamin A. Ward kjørte et rally. Et lavt budsjett og andre prioriteringer gjorde at han sto over alt av rallykjøring både før og etter at den verste koronasituasjonen hadde satt sitt preg på norsk idrett.

 

Men denne helgen var det duket for NM-finale på Bjørkelangen, som Benjamin anser for å være det nærmeste han kommer hjemmebane. Han er opprinnelig fra Lunner på Hadeland, men har i voksen alder etablert seg i Lillestrøm og bor nå i Rælingen. Et kort og kompakt løp og etapper han kjenner godt fra før, sammen med gode forberedelser, skulle vise seg å være en suksessoppskrift etter Benjamins egne forutsetninger.

 

– Aldri før har vi forberedt oss så godt til et løp både på kjøreteknikk og noter. Selv om rally først og fremst skal være moro og ikke noe man tar helt på alvor, så har vi aldri før gått inn i en løpshelg så seriøst med så stort alvor som jeg gjorde denne helgen, sier Benjamin A. Ward.

 

Foto: Simen Næss Hagen/ Parc Ferme

 

Nytt høydepunkt i karrieren

 

Det ble altså en fjerdeplass i klassen og 23. plass totalt av 70 startende biler. Men det var andre elementer som viste at Ward aldri før har kjørt så fort før.

 

– Totalt over hele løpet var vi «bare» 0,7 sekunder på kilometeren bak vinneren. Vi har aldri før vært så nærme de aller beste, sier Ward, som normalt har ligget mellom to og tre sekunder på kilometeren bak de raskeste i klassen.

 

Den tredje fartsetappen, løpets lengste forøvrig, ble også det store høydepunktet. Han traff på hver eneste note og sving og klokket inn til en andretid, under sekundet bak klassevinneren. Det er også personlig bestenotering nivået tatt i betraktning.

 

– Den andretiden der skal jeg leve lenge på, humrer Ward.

 

Ny kartleser

 

Det var også spenning knyttet til kartleserbyttet denne helgen. Hans faste kartleser Simen Næss Hagen måtte prioritere jobbing som journalist og fotograf under løpet og inn kom Thea Martine Oppegård Vestli som har god erfaring fra andre førere i flere ulike klasser.

 

Og samarbeidet fungerte fra første meter.

 

– Thea er en utrolig flink kartleser som jeg var veldig glad kunne ta over setet til Simen. Vi klikket veldig godt inne bilen, vi forberedte oss veldig godt sammen og hun gjorde en plettfri og fantastisk jobb, sier Ward.

 

Han har lenge vært usikker på hvor seriøst han skal satse videre på rally, selv om han har bilen stående. Familie og jobb kommer alltid i første rekke og Ward har aldri hatt de budsjettmessige forutsetningene for å satse på et fullt norgesmesterskap.

 

Han innrømmer dog at helgens løp ga ham en ekstra motivasjon til å vurdere neste steg bak rattet.

 

– Vi får se hva det blir neste år. Jeg er egentlig ikke så glad i å kjøre på vinteren og sponsorpengene har avgjort hvor mange løp jeg har kunnet kjøre på sommeren. Men når man kan bevise at man faktisk henger på de aller beste, så blir det enda vanskeligere å tone ned kjøringen, sier 31-åringen.

 

Kilde:Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt