Mads Østberg og kartleser Torstein Eriksen i Citroen C3 R5 vant WRC2 klassen i Rally Estonia denne helgen.

 

Løpet var det første i VM etter korona åpning, og besto av 17 fartsetapper på til sammen 234 km.

Med denne seieren gjorde Mads og Torstein et ekte hattrick, da de før lockdown vant begge løpene de deltok i, Rally Monte Carlo og Rally Sweden.

 

Mads ledet WRC2 fra første etappe, men mistet ledelsen etter å ha punktert på SS4, med cirka 30 sekunders tap. Etter det vant de alle WRC2-etapper fra SS 5 til og med SS 17. De tok tilbake ledelsen etter SS6 og kontrollerte seieren derfra og inn. I mål var de 1 minutt og 28,4 sekunder før nummer to, Adrien Fourmaux og Renaud Jamoul. Pontus Tidemand med Patrik Barth som kartleser fulgte som nummer 3, 2 minutter og 50,1 sekunder etter Mads og Torstein.

 

 

“Det var veldig bra å komme i gang igjen», sier Mads i en kommentar. «Vi hadde et helt problemfritt rally, bortsett fra punkteringen. Som kom som lyn fra klar himmel, etter at vi landet litt hardt etter et sidelengs hopp. WRC2 er en fabrikks supportert klasse, og det er viktig for Citroen, som det er for Torstein og meg å vinne VM tittelen. Vi kontrollerte løpet fra SS6 og til mål uten å ta noen sjanser, uten «tilbud» og uten en eneste skrape i lakken», sier Mads med et smil. «WRC2 bruker samme R5 bilklasse som privatteamene i WRC3. Det er mange sterke team og gode førere i WRC 3. Derfor titter vi ofte over på den klassen, av prestisjemessige årsaker. Med tidstapet etter punkteringen, i tillegg kjører vi mange biler foran de beste WRC3 førerne, og derfor har dårligere feste, bestemte vi oss tidlig for ikke å risikere noe for noe som ikke betyr noe. Vi fokuserte på vårt mesterskap, som vi fikk et godt grep på etter denne seieren, og er superfornøyd med å vinne WRC2, og bli nummer 10 totalt. Selv om vi hadde en WRC3 bil på plassen foran oss på totallisten.»

 

Mads og Torstein leder mesterskapet med 75 poeng, etter å ha deltatt i 3 av de 4 løp som har gått. Tidemand/Barth er nummer 2 med 55 poeng. Gryazin/Aleksandrow følger på 3 med 51 poeng.

 

Neste WRC-runde er Rally Tyrkia. Citroen har bestemt at de ikke melder på Mads og Torstein der. De to gjenstående løp for Citroen, Mads og Torstein er Rally Italia/Sardinia og Rally Belgia. Men det kan forandre seg p.g.a. Covid 19, selv om antall løp neppe blir færre.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt