Etter å ha vunnet Olympus Rally sist ble denne helgens Idaho rally i USA et løp med motsatt fortegn. Oliver Solberg hadde store tekniske problemer og endte langt ned på listen.

 

Solberg/Giraudet. Rally Idaho

 

Nok en gang var det franske Denis Giraudet som steppet inn i høyrestolen da Aaron Johnston fremdeles sliter med å få til en tur til USA.

 

Etter gjennomkjøringen uttalte Oliver Solberg at dette kom til å bli et krevende løp på ukjente veier.

Løpet startet med at ss1 ble kansellert da arrangøren slet med radiokommunkasjonen på denne prøven, men allerede 1km inn på ss2 fikk Oliver store problemer. Gassen hang seg opp gjentatte ganger på prøven slik at de måtte stoppe flere ganger. Dette gjentok seg også på ss3 og da i tillegg fikk andre tekniske problemer valgte de å bryte etter  ss5 med sin Subaru Impreza.

 

De fortsatte løpet på søndagen og da var tempoet helt på topp og de vant likegodt fire prøver. Dessverre så var tidstapet såpass stort på lørdagen at de havnet langt ned på totallisten.

 

Teamkamerat i Subaru Motorsport USA David Higgins ledet løpet, men en avkjøring på aller siste etappe gjorde at de forsvant helt ned på åttendeplass totalt. Vinner ble derimot Jeff Seehorn som også kjørte en Subaru Impreza.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt