Sindre Furuseth med sin svenske kartleser Jim Hjerpe måtte bryte EM-runden på Gran Canaria tidlig på løpets siste dag. Duoen lå på en relativt komfortabel 2.plass i ERC3 Junior da bakbremsene på deres Peugeot 208 R2 hang seg på fra start på SS9.

 

Men, til tross for brutt løp forteller Sindre at det er mye positivt å ta med seg fra Gran Canaria. Han mener selv han aldri har kjørt bedre, og tempoet de satte opp på løpets første dag var det ikke mange som matchet.

«Det er kun den nye Turbo-Fiestaen foran oss, og jeg vet at denne har en utrolig sterk motor som definitivt er vanskelig å matche i motbakkene her på øya, i tillegg er Franceschi kjent for å være utrolig rask på asfalt, så jeg er veldig fornøyd med å være foran resten.» sa Sindre etter fredagens etapper.

 

 

Et litt romsligere tidsskjema underveis gjorde at Sindre og Jim brukte mye tid på å finpusse notene. Sindre mener dette er store deler av grunnen til at det gikk så bra som det gjorde på fredagens etapper.

«Når veiene er så breie som de er her er det vanskeligere å finne de riktige linjene. Det gjelder å finne en kombinasjon mellom å utnytte veibredden uten å kjøre «for langt». Olav (Bodilsen), Jim og jeg brukte mye tid på video for å tilpasse notene til de breie veiene, og jeg synes det fungerte helt perfekt. Notene var helt vanvittig bra, og det mener jeg er en stor grunn til at tidene kom uten at vi egentlig følte at vi «tok i». forteller Sindre, som kjører for det franske teamet Sainteloc Racing.

Derfor var det ekstra synd at de måtte bryte lørdag morgen. Sindre og Jim følte at de hadde andreplassen under kontroll da bakbremsene begynte å henge seg på.

«Det begynte så smått ut fra service på morgenen, vi prøvde å justere bremsene før start på SS9, men da vi startet etappen skjønte vi fort at det ikke hjalp. Vi tok oss til mål på etappen med begrenset tidstap, prøvde alt vi kunne for å fikse problemet, men det skulle vise seg å være umulig for oss med begrenset tid og deler. Vi måtte bare innse at vi ikke kom oss videre»

Sindre forteller likevel at han ikke brukte lang tid på å deppe, som tidligere nevnt var det masse positivt å ta med seg videre, og siden det kun er de 4 beste resultatene som teller i mesterskapet til slutt, er de fortsatt med og kjemper om seieren.

Neste rally for Furuseth og Hjerpe i EM blir Rally Liepaja i Latvia 24.-26. Mai.

 

Kilde: Pressemelding

 

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt