Petter Solberg og Petter Solberg Engineering signerte under Solberg Extreme Motorshow lørdag 26. November 2011 en samarbeidsavtale med Revolve NTNU. 

 

 

Revolve NTNU er en studentorganisasjon som skal bygge en én-seters racerbil for deltagelse i Formula Student 2012.  - I likhet med Petter Solberg ønsker vi i Revolve NTNU å vise det norske folk at selv i et land som Norge, uten egen bilindustri, er det fullt mulig å jobbe som ingeniør innen bilfaget, sier Sigbjørn Eriksrud, Gruppeleder for Motor og Drivverk Revolve NTNU.

Avtalen er et resultat av en felles interesse for å øke kompetansen innen automotiv og motorsport i Norge og er et to-sidig samarbeid. Petter Solberg bistår Revolve i forbindelse med utvikling av bil og deltagelse i Formula Student 2012. Revolve bistår med sin kompetanse i Petter Solberg Engineerings cross-kart prosjekt og ola-bil prosjekt.

 

– Dette blir et spennende samarbeid, sier Petter Solberg. –  Jeg gleder meg virkelig til å jobbe tett med så mange ivrige og kunnskapsrike studenter. Jeg har mye kunnskap om hvordan bil bør være, og sammen skal vi finne ut hvordan vi kan gjøre det. Regner med at resultatet både blir spennende og nyskapende!

 

- Vi har den teoretiske kunnskapen på plass, legger Sigbjørn Eriksrud til, men mangler den erfaringen og tyngden Petter Solberg sitter på etter lang tid i motorsport. Vi håper at samarbeidet med Petter Solberg kan hjelpe oss å utvikle en bil som er ingeniørmessig solid, og samtidig et godt verktøy for førerne. Dette tror vi i Revolve NTNU vil gjøre oss til enda dyktigere ingeniører ved endt studium. Et av våre største mål i Revolve NTNU er å gi studenter praktisk erfaring. Vi ser at mange studenter går ut i arbeidslivet med for lite praktisk erfaring. Dette er noe vi vil gjøre noe med! Vi skal være med på å gjøre studenten ennå mer attraktiv, både i inn- og utland, fortsetter Sigbjørn Eriksrud.

 

Jørgen Møinichen, Markedsleder Revolve NTNU;

- Vi samarbeider også tett med norsk næringsliv og NTNU. For eksempel har vi et stort samarbeid med Kongsberg Automotiv, som er store innen norsk bilindustri. Verkstedet vårt er på Institutt for produksjons - og kvalitetsteknikk, på NTNU. Noe av det spennende med et prosjekt som dette er alle de forskjellige samarbeidspartnerne man jobber med, og som sammen bidrar til at vi får laget et veldig godt resultat. Det er rett og slett så komplekst, at man ikke kan lage alt alene, akkurat som mesteparten av industrien.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt