Etter fredagskveldens tre etapper har Pontus Tidemand og Jørgen Nordhagen nok en gang bevist hvor raske de er og leder den andre SM-runden totalt.

 

 

 

Första sträckan kördes på isen vid Åre och Pontus tillsammans med kartläsaren Jörgen Nordhagen fick en bra start på tävlingen med en andra tid som var delad med Mats Jonsson. Snabbast med 4,1 sekunder var Patrik Sandell som kör en Skoda Fabia WRC.

 

- " Fick bra start på tävlingen tycker jag, det var en kul och krokig sträcka, berättar Pontus"

 

Nästa sträcka som skulle köras var 20km lång och Pontus fortsatte i sitt höga tempo med sin Ford Fiesta S2000. Han satte ännu en andra tid efter Sandell totalt och slog Jonsson med 9,4 sekunder . Till klass-tvåan Jimmy Joge skiljde det 28 sekunder på sträckan.

 

- " Det är grymt häftig sträcka men jag tappa lite tid mot Sandell här inne, för det gick ett par minuter på varvstoppet då bilen "bara" gör 169 km/h , säger Pontus med skratt " 

 

Sista långa sträckan (27km) för kvällen blev utslagsgivande då både Sandell och Jonsson drabbades av trubbel. Jonsson som gjorde nått så ovanligt som att åka av och blev kvar i skogen och skotta snö. Sandell drabbades av tekniska problem. 

 

-" Jag leder nu totalt och är hur nöjd som helst även fall jag lider med Jonsson och Sandell. Hade varit kul att kriga med dem hela helgen, säger Pontus"

 

Imorgon Lördag körs återstående 4 sträckor innan man går i mål vid 16-tiden. 

 

Resultat Fäviken Winter Rally, efter tre av sju körda sträckor:

1. Pontus Tidemand, SMK Eda, Ford Fiesta S2000                             31 min 18,6s

2. Eddie Hörbing, Laxå MK, Ford Focus WRC 09                                   + 48,8 s

3. Jimmy Joge, SMK Motala, Mitsubishi Lancer Evo X                          + 1min 12,4s

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt