Hovedmeny


Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/norsksvb/public_html/components/com_mad4joomla/router.php on line 41

Annonse

Annonse

Annonse

Finnskog Rally som var årets 2 NM runde ble kjørt under fantastiske forhold på tradisjonsrike veier i traktene rundt Kongsvinger. I år hadde værgudene vært snille med arrangør KNA Kongsviner, slik at alle etappene hadde fin is såle og høye brøytekanter.

 

Med over 14 mil med fartsetapper på programmet, ville det blir en utfordring for både bil og mannskap bare å fullføre.

 

Team Snartemo Rallysport reise torsdag kveld opp til Kongsvinger med mye selvtillitt etter seieren i første NM runde, og var klare til å forsvare fjorårs seieren fra nettopp dette løpet.

 

Lokalfører Ole Morten Korsmo ble i fjor slått på målstreken og var helt klart revansje sugen.

 

Etter fredagens gjennomkjøring kunne vi konstatere at dette kom til å bli et supert rally, med perfekte veier, og etapper på over 30 km var det ikke tvil om at det kom til å bli varmt under hjelmen.

 

Foto: Arne-Ingar Stulen

Løpet startet i år fra Travbanen, og det skulle kjøres hele 6 mil med fartsetapper før første service.

 

Første etappe (som var på 23,2 km) startet ballet. Vi gikk ut som vi pleier, men oppdaget fort at det denne gangen var dårligere feste en forventet. Vi tok i det vi følte var riktig, men synes ikke at vi fikk til noe perfekt etappe. Noe som skulle vise seg å være feil. For i mål viste klokka at det ikke hadde gått så sakte alikevel. Med seier på første etappe (med henholdsvis 10,6 og 15,1 sekunder til Jan Egil Halland og Ole Morten Korsmo) var vi meget godt fornøyd med starten.

 

Etter en kort bensin fylling var vi klare for løpets lengste etappe (31,8 km). Dette er en etappe som har alt og som viste det fort kunne skille mye om vi fikk til en god etappe. Vi startet som vanlig i høyt tempo og hadde full kontroll. Da vi plutselig tar igjen flere biler som står i veien. Etappen var blokkert av en tidligere deltager som hadde kjørt av, slik at det hadde samlet seg opp flere biler i påvente om at de skulle få bilen ut av veien. Vi var heldige, for når vi ankomer stedet begynner feltet å kjøre igjen. Vi tapte kanskje 20 sekunder på dette isolert sett. Men når vi kommer i gan igjen, blir vi liggende bak flere konkurenter, noe som gjør det umilig å se noe i snørøyken. I tillegg til dette merker vi at bilen ikke fungerer som den skal. Noe er galt, bilen fusker og vil ikke yde full effekt. Vi legger oss litt bak for ikke å kjøre av i kampens hete. Men får bare større og større problemer med bilen. Tilslutt vil den ikke trekke i det hele tatt, slik at vi må stoppe å sjekke hva som har skjedd. Etter litt hektisk aktivitet, kommer vi i gang igjen (etter at flere biler har passert). Men det viser seg at vi ikke har klart å finne feilen. Vi blir nødt til å stoppe flere ganger på etappen, og kommer til slutt i mål med et tidstap på hele 8 minutter. Der og da så vi svart på videre deltagelse. Men etter at vi klarte å lokalisere feilen (som var av elektronisk art) fungerte bilen som den skulle igjen.

 

Vi hadde en kort etappe på 6,5 km igjen før service, så vi bestemte oss for å fullføre denne og evaluere når vi kom inn på service.

 

Med ny etappeseier på etappe 3, var motivasjonen stigende og vi bestemte oss for å fortsette for å se om det var mulig å hente hjem noen poeng i NM sammendraget.

 

Etter litt service, der vi fikk sjekket problemet og gjort noen nødreparasjoner, byttet til nye dekk og fått i oss litt mat. Var vi gjen klare for en ny runde på de samme etappene.

 

På etappe 4 (samme som etappe 1) var vi klare for å starte opphentingen av de 8 minuttene vi tapte). Vi kom inn i en god flyt og alt så bra ut inntil vi inne på et ekstra smalt parti, kommer fort og kontrollert inn mot en skarp sving. Normalt byr dette ikke på store problemer, men her var sporene så glatte at vi mistet all bremsekraft og må ta brøytekanten til hjelp for å klare svingen.

 

 

Foto: Arne-Ingar Stulen

Dette resulterer i at vi blir stående med bilen halveis inne i brøytekante, uten mulighet til å komme oss videre. Dette var på et punkt i løypa der det ikke var noe publikum. Vi starter å spa ut bilen, og gjør hva vi kan for å få den opp på veien igjen, men dette tar så lang tid at vi overskrider max tiden på etappen, og må innse at det desverre blir brutt løp på oss i år.

 

Bilen tok ikke noe skade av denne blemmen, så eneste synlige skavanke var litt riper i stoltheten.

 

 

Foto: Arne-Ingar Stulen

 

Vi kom oss tilslutt ut på veien igjen, slik at vi kom oss inn til serviceplasse for egen maskin.

 

Da var det bare å sitte på sidelinjen å vente på resultatet. Jan Egil Halland så ut til å kjøre inn til en trygg seier og ledelse i NM. Men slik skulle det ikke bli. Halland måtte bryte rett før mål på siste etappen med tekniske problemer, slik at det da er Ole Morten Korsmo som går av med seieren (og den interne kampen). Med de to beste fra første NM runde på bruttlista, ble ikke NM sammenrdraget så ille for vår del.

 

Vi datt ned fra ledelse til delt andreplass, kun 6 poeng unna Vidar Nordbø som nå gikk opp i ledelsen etter 3 plassen i Finnskog Rally. Noe vi tross alt var veldig fornøyd med når det først skulle gå så ille. Etter at de to første NM rundene er kjørt, er det akkurat så spennende i NM klasse 3 som det plaier å være. Men kun 26 poeng fra første til ellevte plass ser det ut til å bli en spennedne sesong.

 

I NM for kartlesere ble det desverre større fall på listen. Fra første plass helt ned til delt niende plass, med 30 poeng opp til leder Veronica Engan.

 

Men vi gråter ikke over spillt melk, og satser på at problemene med bilen er fikset til neste NM runde (Numedals Rally) om knappe 3 uker.

 

Vi ønsker med dette å takke våre trofaste samarbeidspartnere gjennom flere år: AutoMester AS, Per Hagen AS, K-Tveit Bilglass og Auto Teknikk AS. I tillegg våre nye sponsorer: Ronny Jensen Marskinteknikk, Arne Melhus Transport AS og Gundersen Motorsport AS.

 

Uten dere hadde ikke dette vært mulig.

 

Følg oss gjerne på Facebook:

 

http://www.facebook.com/pages/Team-Snartemo-Rallysport/393256644101760

 

Resultater fra første NM runde finner dere her:

 

http://www.resultater.rallyfinnskog.no/resultater2/9

 

Resultater totalt i NM 2015 finner dere her:

 

http://bilsport.no/uploads/poeng/Rally_NM_kl3_15.pdf  

 

 

Kilde: pressemelding

 

Neste løp:

 

Numedals Rally NM 3 (28.02.2015).

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt