Hovedmeny


Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/norsksvb/public_html/components/com_mad4joomla/router.php on line 41

Annonse

Annonse

Annonse

Etter en lang sommerpause var det klart for høstens innspurt i NM. Med brutt løp under Aurskog Høland Rally før sommeren og komfortabel ledelse i NM, var alt snudd før Rally Hedemarken.

 

Målet før helgen var helt klart å gjeninnta ledelsen i NM før siste NM runde. Men alt skulle ikke bli helt som planlagt. Bilen hadde fått sin velfortjente pleie i løpet sommeren og var klar til start allerede 14 dager før løpet. Men fører Søren Snartemo hadde pådratt seg en skikkelig kink i ryggen, så det var langt fra sikkert at det ville bli noe løpt for Team Snartemo Rallysport denne helgen.

 

Men Søren trosset smertene, satte seg i Transporteren og tok den lange turen til Hamar, om det ikke er langt nok fra Konsmo til Hamar fra før, ble denne turen om mulig enda lengere. Vel fremme på Hamar var det en redusert sjåfør som karret seg ut av bilen. Dette så ikke helt bra ut. Vi skulle gjennom en lang fredag med gjennomkjøring og 2 stk fartsetapper før selve løpet startet lørdag morgen, så det var ikke tvil om at det ville bli mange timer i bilen denne helgen.

 

Men med innstilling om å reise hjem med NM leselse i lomma, startet vi gjennomkjøring og løpet som planlagt.

 

Rally Hedemarken som kjøres i traktene rundt Hamar, fra Stange i sør til Brumundal i nord, hadde også i år sørget for start/mål og service i sentrum av Hamar. I tillegg skulle det denne gangen kjøres to av fartsetappene på fredag kveld i mørket, som en ekstra utfordring.

 

Det er ikke ofte vi kjører i mørket, slik at vi viste dette kom til å bli en utfordring. Men alt vi hadde av lys ble satt på om M3’en, som var klart til start fredag kveld.

 

Vi gjennomførte det to første etappene på en helt grei måte, uten den helt store flyten. Vi var ikke fornøyd, men det skulle vise seg at det ikke var bare vi som slet i mørket. For inn til natteopphold var vi nr to i Nasjonal klasse, kun slått med 1,8 sekunder av Vidar Nordbø, noe som gjorde at stemningen steg i leieren.

 

Etter litt service, (som ble en utfordring med en litt redusert servicestab, undertegnede og Søren) og en god natts søvn. Var vi klare for selve løpet.

 

Det skulle kjøres 8 stk etapper på tilsammen ca 6,8 mil. Så det var nå det gjalt. Flere av etappene var kjent så vi gledet oss til å komme i gang.

 

Den første etappen i dagslys startet med litt tåke hengende i lufta. Vi fikk til en god flyt fra start på etappen og kjørte inn til 2 tid, kun slått av lederen Vidar Nordbø med 0,1 sekund. Men nå skulle det vise seg at Nordbø var litt vel ivrig og hadde pådratt seg 10 sekunders tillegg for tyvstart på denne etappen. Vi var dermed oppe i ledelse med 8,1 sekunder.

 

Neste etappe var den beryktede Rokosjøen med masse hopp og sprett (blandt annet Engseth hoppet). Vi var litt usikre på om M3’n ville tåle alle hoppene, slik at vi hadde planer om å ta det litt pent, noe som ikke slo helt til. For på Engseth hoppet ble det en skikkelig luftetur med buklanding som resultat. Heldigvis holdt BMW’en gjennom etappen uten for store skader. Vi ble her slått med 1,8 sekunder av Tom Kristian Lien, som virkelig hadde begynt å få opp farten.

 

 

Foto: Thomas Bro Alfredsen 

 

Inn til første service for dagen, var ledelsen nå øket til 13,1 sekunder, og vi begynte å øyne muligheten for seier. Men alt kan skje i rally, så vi fokuserte på våre ting og viste at det fortsatt er 6 etapper igjen av løpet. 

 

De to neste etappene var gjentagelse av dagens førte etapper. Etappe 5 gikk oppskriftsmessing og endte med seier i klassen. På denne etappen forsvant Nordbø med motorhavari, slik at en av de største konkurentene var altså borte, og ledelsen var nå på hele 18 sekunder til Tom Kristian Lien (som leder NM før Rally Hedemark). 

 

Med Engseth hoppet friskt i minnet, startet vi på etappe 6, fast bestemt på å få bilen hel igjennom. Vi ble nok litt for forsiktige her, for i mål hadde Lien gruset oss med 10,5 sekunder. Ledelsen var nå plutselig nede i 7,5 sekunder og alt var igjen åpent.

 

Foto: R&M Foto www.martinotterstad.com

 

På siste service valgte vi å beholde de samme dekkene på bilen (serviceteamet skulle skånes før de siste etappene), slik at det ble kun utført inntak av mat og drikke på både bil og mannskap.  

 

De fire siste etappene inneholdt blandt annet den heftige Mauset etappen som vi hadde mange gode erfaringer med. Men i tillegg skulle det kjøres to ganger på Vennkvern bilcross bane. En etappe som det ikke er mulig å vinne mye, men fort gjort å tape.

 

Foto: R&M Foto www.martinotterstad.com

 

Tom Kristian Lien hadde ikke gitt opp forsøket på å ta igjen Snartemo, og hentet inn yttligere 0,5 sekunder på bilcrossbanen. Slik at før vi startet på Mauset var ledelsen knappet ned til kun 7 sekunder. Vi bestemte oss for å klemme til skikkelig for å ta noen ekstra sekunder på denne etappen. Men vi ble nok litt for ivrige, det ble flere heftige brede sladder for publikum, med dette gjør desverre ikke noe posetivt for tiden. Vel i mål viste klokken at Lien hadde tatt inn enda 1,0 sekund og hadde nå los på ledelsen før de to siste avgjørende etappene.

 

På etappe 9 hadde Søren fått i seg sin dose med RedBull og var fast bestemmt på at denne seieren skulle han ikke gi fra seg. Fra start går etappen på bred fin fjellvei, noe som betyr toppfart opp mot 190 km/t gjennom lange svinger. Før etappen brått stuper inn på et trangere og mere krevende grusparti mot mål. Vi fikk til meget god flyt på etappen og klokket inn hele 7,5 sekunder foran Lien på denn etappen. Ledelsen var nå oppe i 13,5 sekunder. Noe vi viste ville holde selv med litt safe’ing på den siste runden rundt bilcrossbanen. Men man er ikke i mål før bilen står i Park ferme, så her var ingenting avgjort.

 

Det fikk vi til gangs se da bilen som startet før oss på etappen (Marius Dahl) rullet over mål og sto mitt i veien da vi kom. Vi ble veldig fortumlet da det var masse publikum og funksjonærer i veien som roet oss helt ned. Dette gjorde at vi mistet helt fokus på målpasseringen og heller var klare til å hjelpe til om det skulle bli behov for dette.

 

Men ubevist passerte vi mål i rolig tempo, og klokken viste til slutt at vi hadde gitt fra oss 6,6 sekunder til Lien, som neste kunne avgjort på målstreken. Men det holdt til slutt med 6,9 sekunder i vår favør og seieren var et faktum

 

Med dette sikret vi oss ny ledelse i NM samendraget og ligger nå 6 poeng foran Tom Kristian Lien før avsluttningen som kjøres om 14 dager på Notodden, der Rally Telemark setter punktum for årets NM sesong.

 

Etter helgens mannefall blandt de beste i toppen i vår klasse kan vi dårligst bli nr 2 i NM, men det er gullet som henger høyest, slik at det kommer nok til å bli satset om ikke enda hardere en under dagens rally. Så det er på det sterkeste å anbefale å ta turen for å se M3’en i full utfoldelse en siste gang i år. For dette NM gullet er det to som ønsker.

 

Team Snartemo Rallysport ønsker også å takke sponsorer og samarbeidspartnere for støtten gjennom året. Uten dere hadde det ikke vært mulig for oss å være med i toppen og kjempe om NM gullet. Håper dere fortsatt har litt glede av å se oss i aksjon både på TV og i skogen. 

 

Her kan dere se sendigen som ble sendt på NRK fra Rally Hedemarken:

 

http://tv.nrk.no/serie/motorsport/MSPO42060114/21-09-2014

 

Følg oss gjerne på Facebook:

 

http://www.facebook.com/pages/Team-Snartemo-Rallysport/393256644101760

 

Resultater fra sjette NM runde finner dere her:

 

http://www.rallyhedemarken.no/resultater2/1

 

Resultater så langt i NM finner dere her:

 

http://bilsport.no/uploads/poeng/Rally_NM_kl3_14.pdf

 

 

Kilde: pressemelding

 

Neste løp:

 

Rally Telemark           04.10.2014 (NM)

 

 

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt