Hovedmeny


Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/norsksvb/public_html/components/com_mad4joomla/router.php on line 41

Annonse

Annonse

Annonse

Etter seier tre år på rad i Aurskog Høland Rally, var det to spente karer som startet årets 5 NM rund fra ærverdige Eidsverket rett utenfor Bjørkelangen.

 

Løpet som i år skulle kjøres over to dager startet fredag kveld med 3 stk fartsetapper på fine grusveier nordøst for Bjørkelangen sentrum. Lørdag skulle det kjøres yttligere 7 stk fartsetapper før vinneren skulle kåres.

 

Nytt av året var at flere av de tradisjonsrike veiene hadde fått noen nye innslag av asfalt, eller var snudd andre veien, samt at NRK skulle gjøre en storsatsing med utendørs livestudio ved start og lengre sendinger både fredag kveld og lørdag ettermiddag. Alt lå dermed til rette for et fantastisk rally.

 

Fredag kveld gikk starten fra Eidsverket, som denne gangen var base for rallyet. Det skulle kjøres ca 32 km med fartsetapper før natteopphold. Det to første etappene har ikke vært med i AH rally før, men har blitt benyttet i Eidskogsprinten for mange år siden, slik at disse var spenningsmomentet fredag kveld.

 

Teamet har ikke sittet i bilen siden Rally Sørland, så vi regnet med at vi ikke hang helt med fra start. Men tross dette tapte vi ikke mange sekundene til konkurrentene og var greit med når siste etappe for kvelden skulle starte.

 

Foto: Benjamin A. Ward / www.benjaminward.no

 

Denne etappen (SS3) var kveldens lengste og innehold i tillegg noen km med asfalt. Vi hadde fått kjørt av litt rattrust på de første to etappene og var nå klare for å ta igjen litt av det vi hadde tapt. Vi klemte til fra start på etappen og fikk til en grei flyt innover skogen. Vel i mål hadde vi kjørt inn til bestetid i klassen og knappet inn noen av de sekundene vi hadde tapt på de første etappene. Status inn til natteopphold var 3 plass i klassen, 4,4 sekunder opp til Jan Egil Halland som ledet og kun 1 sekund opp til Vidar Nordbø som lå på andreplass, men det var ikke mere en 0,5 sekunder ned til Tom Kristian Lien heller, slik at dette tegnet seg til å bli nok et spennende rally i nasjonal klasse.

 

Etter en heller dårlig nattesøvn (i tillegg til rally var det sommerfestival på Eidsverket, med live musikk og fest til ut i de små timer), var vi klare for å fighte gjennom lørdagens etapper. Disse ble kjørt i mere kjente trakter, slik at her skulle det ikke gis ved dørene.

 

Vel fremme til start på lørdagens første etappe (en etappe som hadde alt, stor fart, grus og asfalt) var vi klare og tent på oppgaven. Men det skulle ikke vare lenge, vi rakk kun å tømme første gearet, og knapt legge inn andre gear fra start før det smalt, mellomakselen sa takk for seg og røk av i innfestingen til det ene krysset.

 

 

Foto: Arne-Ingar Stulen

 

 

Det var bare å trille inn til siden (da det nå ikke var mere fremdrift i bilen), å konstatere at det var over før det begynnte denne gangen. Surt men slik er denne sporten. Vi kunne bare stå å se på at konkurenten suste forbi i jakten på seier og nye NM poeng.

 

Foto: Arne-Ingar Stulen

 

Heldighvis hadde vi litt å gå på før Aurslog Høland Rally når det gjalt poeng, slik at vi valgte å se posetivt på det som hadde skjedd og fleipet med at nå ble det igjen spenning i NM for nasjonalbilene. Bilen var like hel, kun noen småskader som følge av Mellomaksel bruddet, men ikke verre en at vi regner med å være klare igjen allerede til helgen når hjemmeløpet til Søren (Sørlandssprinten) kjøres på Konsmo.

 

Aurskog Høland Rally ble vunnet av Tom Kristian Lien, som dermed tok over NM ledelsen med et fattig poeng på oss, mens Jan Egil Halland og Vidar Nordbø kom på plassene bak. Dette vil si at før høstløpene setter i gang er det kun 26 poeng som skiller de 5 beste i NM klassen for nasjonalbiler. Det er 60 poeng som skal deles ut, så her kan alt skje og spenningen forsetter nærmest som vanlig i Norges grommeste rallyklasse. 

 

Team Snartemo Rallysport ønsker med dette å takke sponsorer og samarbeidspartnere for støtten gjennom året. Uten dere hadde det ikke vært mulig for oss å være med i toppen og kjempe om NM gullet. Håper dere har litt glede av å se oss i aksjon både på TV og i skogen.

 

Her kan dere se sendigen som ble sendt på NRK fra Aurskog Høland Rally:

 

http://tv.nrk.no/serie/motorsport/mspo42050214/21-06-2014

 

Følg oss gjerne på Facebook:

 

http://www.facebook.com/pages/Team-Snartemo-Rallysport/393256644101760

 

Resultater fra fjerde NM runde finner dere her:

 

http://www.ahrally.no/resultater2/10

 

Resultater så langt i NM finner dere her:

 

http://bilsport.no/uploads/poeng/Rally_NM_kl3_14.pdf

 

 

Kilde: pressemelding

 

Neste løp:

 

Sørlandssprinten 28.06.2014 (sprintrally)

 

Rally Hedemark 20-21.09.2014 (NM)

 

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt