Hovedmeny


Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/norsksvb/public_html/components/com_mad4joomla/router.php on line 41

Annonse

Annonse

Annonse

Årets første NM runde på grus Rally Sørland ble en sekundstrid fra første fartsetappe til målgang på torget i Kristiansand. Løpet som denne gangen var tilbake der det startet med base, start og mål i Kristiansand, kunne by på 140 km med fartsetapper på krevende sørlandsveier.

 

At løpet er krevende, kan brutt lista bekrefte da hele 39 av 94 startende biler ikke kom til mål denne gangen.

 

Som tidligere år startet løpet fredag kveld, med løpets kankje mest krevende etapper. De fleste etappene var snudd i forhold til i fjor, noe som gjorde det enda mere spennede. Nytt av året var en publikumsetappe rett utenfor sentrum av Kristiansand som skulle kjøres mitt på dagen lørdag. Her var det lagt opp til et spektakulært hopp slik at publikum skulle få se rally action på nært hold i gangavstand fra sentrum. Noe som trakk flere tusen publikumere i det fine været.

 

Foto: Lotta Christin Fredriksen

 

Men selve rallyet startet fredag kveld med 3 meget krevende etapper der den siste ble kjørt i skumringen.

 

 

Teamet hadde kjørt en liten test dagen før i et forferdelig regnvær, noe som ga lite tilbakemeldinger på hvordan bilen fungerte på grus med ny motor. Men det ble i alle fall oppdaget et lite problem med gearkassa, som ble utbedret før start.  Vi var dermed veldig spent på festet nå som veien var i ferd med å tørke opp etter uker med regnvær.

 

 

Vi hadde gjort alle forberedelser slik vi pleier, slik at vi ble veldig overasket når intercom’en plutselig begynte å skurre og svikte rette etter start på den første etappen. Noe som gjorde Søren usikker og ikke minst irritert. Vi tapte både flyt og tid på denne etappen og stresset litt etter målgang for å finne feilen. Det skulle heldigvis vise seg å ikke være verre en at det nye batteriet vi hadde satt inn desverre var flatt. Vi hadde som det miljøvennlige teamet vi er selvsagt ikke kastet det gamle batteriet, slik at dette ble satt inn igjen og problemet var dermetd enkelt løst til de to neste etappene før service og nattopphold.

 

 

Disse etappene bar nok preg av tidstapet vi hadde hatt på første etappe, for vi ville nok litt for mye og tapte dermed fortsatt litt tid til Vidar Nordbø som hadde gått i ledelse. Vel inne til natt oppholdet var avstanden opp til Nordbø på 13,7 sekunder. Noe vi selvsagt ikke var helt fornøyd med, men vi slo oss greit til ro med andreplassen.

 

Foto: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  

Lørdag morgen våknet vi til strålende sol og var klare til å hente tilbake sekundene vi tapte første dagen. Vi gledet oss til å ta fatt på de gjenstående drøyt 100 km med fartsetapper på spektakulære Sørlands veier.

 

Men Nordbø hadde ikke tenkt å gi fra seg sekundene uten kamp og satte opp et forykende tempo. På fartsetappe 4 som var den første for dagen, klokket vi inn på eksakt samme tid, noe som er gangske utrolig. Så her skulle det bli spenning til siste etappe.

 

På etappe 5 (en etappe som har vært med i mange år) klemte vi til litt ekstra for å se om Nordbø klarte å henge på. Vi tok inn 8 seunder og vi begynnte nå å få los på Nordbø. Men det skulle ikke vare lenge, for på den sjette etappen slo Nordnø tilbake til gangs og knuste oss med hele 9,3 sekunder på 12 km med fartsetappe. Vi var rystet med fattet, og innså at skulle vi klare å ta igjen de 15 sekundene det nå hadde blitt, måtte risiko nivået økes betraktlig. Noe vi for øyeblikket ikke følte vi ikke hadde kontroll nok til å prøve på. Godflyten hadde enda ikke kommet, og vi var ikke komfortable med å øke tempo yttligere.

 

På den 7 etappen (publikumsetappen) som var den første etappe etter service, innehold mye asfalt. Noe som sliter veldig på de myke grusdekkene om vi skal utfolde M3’en i fri dressur, med brede publikumsvennlige sladder og mye blårøyk. Dette ble desverre for publikum gjennomført smalt og uten hjulspinn for å spare dekkene til de siste 60 km med grus på skogen. Vi tapte drøyt 1 sekun på dette, noe vi viste fra tilsvarende etapper gjennom året.

 

Avstanden opp til Vidar Nordbø (for det var oss det sto om da avstanden ned til 3 plass var hele 1 minutt og 15 sekunder) var nå vokst til 16,4 sekunder. Men det var fortsatt 4 etapper å gjøre det på, slik at planen var å i alle fall prøve å knappe inn på ledelsen.

 

Etappe 8 (en kort og hektisk etappe) ble vunnet og vi knappet inn 3,2 sekunder. Vi øynet en mulighet og la i vei med godt mot til løpets lengste etappe.

 

 

Denne etappen innehoder blandt annet Norges lengste slette (i rally sammenheng) på hele 1,3 km, slik at det skulle være muligheter for å teste toppfarten om man turde å holde gassen inne over baketoppene. Vi holdt på det vi turde og GPS’en viste 192 km/t da bilen etter en bakketopp begynnte å loggre med halen. Noe publikum tydeligvis satte pris på da de elegant tok et skritt tilbake når vi passerte. Vi tok nye 6,4 sekunder på Nordbø slik at avstanden nå var nede i 6,8 sekunder før de to siste etappene. Noe vi ikke var sikker på at skulle holde, da disse etappene skulle kjøres for andre gang, og første gjennomkjøring viste at vi tok på den ene og tapte det tilsvarene pluss litt på den andre.

 

Vi bestemte oss for å prøve å rive til oss noen sekunder på den 10 etappen, for vi viste at vi kom til å få problemer med å holde følge på de siste 12 km som etappe 11 inneholdt.

 

Vel i mål på etappe 10 viste klokka at vi hadde overtatt ledelsen, men med kun 2,3 sekunder. Noe vi ikke akkurat føltes som sikre hva seieren angår. Vi hadde blitt slått her med 9,3 sekunder første gangen, slik at tempoet her måtte økes betraktelig om vi skulle klare å holde følge med Nordbø, som ga klart utrykk før start på etappen,  at nå skulle det satses.

 

Vi kjørte det vi turde uten å ta noen store sjanser, og senket med det tiden med 14 sekunder fra første gjennomkjøring. Vi var dermed fornøyd med innsatsen, inntil vi fikk vite at vi var slått med kun 1,8 sekunder totalt til Vidar Nordbø. Noe som sier at det har vært en meget tett og morsom fight gjennom hele helgen. Vi ble enige om at det flate batteriet til intercomen på første etappe må ta skylden denne gangen. Men vi unner Vidar den første seieren i et NM løp, og innser at han var den raskeste denne gangen. Vi var begge enige om at NM stillingen tross alt var viktiger en seieren denne helgen, da vår nærmeste konkurent Jan Egil Halland desverre måtte bryte allerede på fredag. Dette gjør at vi øket vår ledelse i NM til 29 poeng ned til Tom Kristian Lien som tok over andre plassen forran nettopp Jan Egil Halland.

 

Neste NM løp ut er Aurskog Høland rally som kjøres 20 – 21, juni i traktene rundt Bjørkelangen. Vi ses der på jakt etter nye NM poeng.

 

Team Snartemo Rallysport ønsker med dette å takke sponsorer og samarbeidspartnere for støtten gjennom året. Uten dere hadde det ikke vært mulig for oss å være med i toppen og kjempe om NM gullet. Håper dere har litt glede av å se oss i aksjon både på TV og i skogen.

 

Her kan dere se sendigen som ble sendt på NRK fra Rally Sørland:

 

http://tv.nrk.no/serie/motorsport/mspo42040114/11-05-2014  

 

Følg oss gjerne på Facebook:

 

http://www.facebook.com/pages/Team-Snartemo-Rallysport/393256644101760

 

Resultater fra fjerde NM runde finner dere her:

 

http://rallysorland.no/res/

 

Resultater så langt i NM finner dere her:

 

http://bilsport.no/uploads/poeng/Rally_NM_kl3_14.pdf

 

 

Kilde: pressemelding

 

Neste løp:

 

Aurskog Høland Rally  20 - 21.06.2014 (NM)

 

Sørlandssprinten 28.06.20014 (sprintrally)

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt