Hovedmeny


Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/norsksvb/public_html/components/com_mad4joomla/router.php on line 41

Annonse

Annonse

Annonse

Årets siste NM runde på snø Rally Finnskog ble arrangert på tradisjonsrike veier i traktene rundt Kongsvinger for 30 gangen i år. Løpet som i år feiret jubile var tilbake i god gammel form med kjøring av hele 88 km med fartsetapper fredag kveld, og hele 92 km med fartsetapper lørdag.

 

Totalt lengde med transport på hele 584 km, sier at dette ville bli den tøffeste NM runde i år.

 

Team Snartemo Rallysport hadde litt å ta igjen, da det ble tidlig avkjøring og 0 poeng under forrige NM runde på Gol (Mountain rally), noe som resulterte i at vi falt ned til 3 plass i NM sammendraget. Så det var et udmykt team som inntok Kongsvinger torsdag kveld. Normalt reiser teamet alene på de fleste NM rundene, slik at det skulle komme til å bli litt logistikk problemer på et så langt løp. Vi vil derfor få takke Synnfjellet Rallyteam (som også er en del av AutoMester Rallyteam) for hjelpen med bensinfylling i helgen, uten dere hadde det ikke blitt lett å gjennomføre dette løpet.

 

Foto: Arne-Ingar Stulen

 

 

Starten gikk i tradisjons tro fra Kongsvinger Rådhus fredag ettermiddag kl 17.00. Det skulle kjøres 2 krevende etapper 2 ganger før nattopphold, med den heftige Varaldskogen på hele 27 km som rosinen i pølsa. Det hadde kommet en del snø, slik at vi var veldig spendte på føreforholdene når vi satt i vei fra start på første fartsetappe. Det skulle vise seg at det kom til å bli krevende , med både mørket og løse og sportete etapper. Teamet hadde gått til innkjøp av et sett med LED ekstra lykter, som skulle vise seg å fungere perfekt i mørket (så bra lys har vi aldri opplevd før), slik at det var nå en drøm å kjøre etappene i mørket.

 

Foto: Benjamin A. Ward / www.benjaminward.no

 

Første etappe gikk over all forventning da vi kjørte inn til 3 tid kun 0,7 sekunder bak ringreven Birger Gundersen som tok ledelsen. Med hele 10 biler innenfor 10 sekunder på 17km med fartsetappe skulle det vise seg å bli en tett fight gjennom helgen.

 

På Varaldskogen (en av Finnskogens eldste og mest spektakulære etapper), var vi igjen greit med og satte 4 beste tid 5,9 sekunder bak Vidar Nordbø som satte standarden på denne etappen.

 

Inn til første service lå vi oppskriftsmessig på 3 plass bak lokalfører Ole Morten Korsmo, noe vi var godt fornøyd med. På service ble det kun fyllt bensin før vi skulle ut på de samme etappene på nytt.

 

Denne gangen var etappene mere oppkjørt, slik at feste ble mye bedre en på første gjennomkjøring. Vi klinte til med bestetid, hele 14,4 sekunder foran Tom Kristian Lien som kom inn på plassen bak. Med dette var tetbilde plutselig snudd, da vi nå ledet med 14,6 sekunder til Korsmo. Men den beryktede Varalskogen skulle kjøres en gang til før vi kunne ta kvelden, så her gjalt det å ikke slappe av.

 

Vel igjennom Varaldskogen (med masse publikum, bål og kjempestemning) var status før nattoppholdet at vi ledet med 17,9 sekunder til Wilsberg, mens Korsmo måtte gi fra seg hele 29,2 sekunder før vi kunne krype til køys. Noe vi var litt overasket over etter litt dårlige erfaringer med mørkekjøring tidligere. Dette ga oss et kjempe utgangspunkt for lørdagens kjøring.

 

Etter en god natts søvn var det klart for lørdagens etapper. Været hadde nå skiftet til mildt og regn, slik at vi regnet med løse og enda mere sportete etapper gjennom dagen.

 

Lørdag hadde 3 etapper som alle skulle kjøres 2 ganger på programmet. Den lengste av disse målte 24 km og startet ballet lørdag morgen. Vi hadde stått opp tidlig og satte standarden fra start med bestetid og hentet 6,9 sekunder til i vår favør. Før vi skulle igang med løpets korteste etappe på kun 7 km, hadde vi nå en klar ledelse, noe som kanskje gjorde at vi slappet litt for mye av, for vi måtte gi fra oss 3,1 sekunder til Korsmo, som nå hadde våknet.

 

På Løvhaugen (etappe 7) måtte vi nok en  gang se oss slått, denne gangen med hele 18,1 sekunder til Lien som også ville være med i kampen om seieren. På denne etappen var vi helt nede på 7 plass, slik at vi forsto fort at her nytte det ikke å lene seg tilbake selv om ledelse hadde vært betryggende fra morgenen. Vel nede på service måtte det nye dekk til, skulle vi klare å følge de raskeste i klassen. Det var nå det skulle avgjøres da de samme etappene skulle kjøres en gang til. Som på fredag var det nå enda mere sporete men litt bedre feste. Vi freste avgårde på etappe 8 (etter en liten ventepause da en av Juniorene hadde lagt bilen på taket etter kun 200 m og lå mitt i veien, slik at denne måtte berges før vi slapp avgårde). Vi hadde da fått noe minutter til startende forran, som skulle vise seg å bli vår lykke denne gangen. For ca halveis inne på etappen har en ny deltager lagt bilen på taket og blokkert veien, men ide vi kommer til stede har bilene forran oss klart å frigjøre veien og kommer seg akkurat i gang når vi tar de igjen. Vi taper kanskje 10 sekunder på denne hendelsen og priser oss lykkelig for at deltageren vi kom bak kjørte som et olja lyn slik at vi ikke tapte mere tid. I mål på etappen hadde vi tapt 11,1 sekunder til Korsmo som nå hadde satt inn støtet for å hente hjem seieren.

 

Litt fortumlet og nå med kun 12,9 sekunders ledelse, prøvde vi nok litt for mye på den korte 10 etappen, for her tapte vi nye 9,8 sekunder til Korsmo (som virkelig hadde fått los på seieren).  Dette gjorde det neste litt for spennende på siste etappe, da avstanden nå var nede i kun 3,1 sekunder i vår favør.

 

Så nå var gode råd dyre, slik at vi ble nødt til å ta frem et gammelt triks med RedBull og pepptalk før start. Vi kunne selvsagt slått oss til ro med 2 plass (som var trygg) og greit med NM poeng, men vi ble enige om å kjøre for seieren. Det ble satt opp et voldsomt tempo fra start på etappen, for å prøve å tukte Korsmo (som er lokalkjent på disse etappene). Vi hadde bestemt oss for å sattse fullt bortsett fra på det beryktede hoppet (hvor vi hadde hoppet litt for langt første gangen), her tok vi det litt roligere for å spare bilen og få den i mål. Dette så ut til å være en god strategi, for vel i mål var nok Korsmo sikker på seieren. Men den gang ei, Team Snartemo Rallysport ville det anderledes og klinte til med bestetis 9 sekunder forran Korsmo som dermed var slått med 12,1 sekunder og måtte innse at slaget denne gangen var tapt.

 

Foto: Benjamin A. Ward / www.benjaminward.no

 

Dette gjorde sitt til at vi igjen et tilbake i ledelse i NM klasse 3 før sommersesonge tar til. Et resultat vi ikke er vant med etter vinterløpene (da vi har slitt de 3 siste sesongene og ligget et stykke bak), så dette lover god når grussesongen starter på hjemmebane med Rally Sørland 9-10 mai. 

 

Team Snartemo Rallysport ønsker å takke Synnfjellet Rallyteam for hjelpen og alle sponsorer og samarbeidspartnere som er med å gjør dette mulig for oss i år igjen.

 

Vi ser nå frem til sommersesongen, hjemmebane og grus under hjulene og tar en velfortjent pause frem til Mai.

 

Her kan dere se sendigen som ble sendt på NRK fra Rally Finnskog:

 

http://tv.nrk.no/serie/motorsport/mspo42030314/23-02-2014

 

Følg oss gjerne på Facebook:

 

http://www.facebook.com/pages/Team-Snartemo-Rallysport/393256644101760

 

Resultater fra tredje NM runde finner dere her:

 

http://www.resultater.rallyfinnskog.no/resultater2/8

 

Resultater så langt i NM finner dere her:

 

http://bilsport.no/uploads/poeng/Rally_NM_kl3_14.pdf

 

Kilde: pressemelding

 

Neste løp:

 

Rally Sørland  9-10.05.2014 (NM)

 

 

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt