Hovedmeny


Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/norsksvb/public_html/components/com_mad4joomla/router.php on line 41

Annonse

Annonse

Annonse

Team Snartemo Rallysport kom til Gol og Mountain Rally med selvtillitten på topp etter den overlegene seieren under første NM runde Sigdalsrally. Men gleden skulle bli kortvarig.

 

Teamet entret Gol sent torsdag kveld for å være klar til gjennomkjøring av etappene på fredag morgen. Tidlig fredag morgen startet gjennomkjøring av alle etapper til årest andre NM runde Mountain Rally. Det skulle fort vise seg at veier og forhold var kanon bra. Slik at vi gledet oss villt til å komme igang med selve løpet. Denne gangen var det mere snø og brøytekanter, med en god issåle i veien.

 

Alt lå til rette for en super spennende dag med høye hastigheter over Golsfjellet som rosinen i pølsa.

 

Men det skulle dukke opp litt utfordringer natt til lørdag (løpsdagen), får da hadde værgudene sørget for å øke spenningen og gitt førerene enda en utfordring med 10-15 cm nysnø. Noe som skulle vise seg å gjøre forholdene veldig vanskelig.

 

Teamet hadde som mål å ikke bli for langt etter på de første etappene, noe vi slet med sist vi kjørte Mountain Rally. Slik at det var et spent team som sto klare til start på første fartsetappe som var en kort og rask etappe på kun 3,87 km. Her ville det være begrenset hvor mye det var mulig å tape. Det hele startet med at vi slet med å komme i gang på selve etappen. Vi valgte å stille oss nede i sporene til de som hadde startet før oss, noe som skulle vise seg å ikke være så lurt, for disse sporene var blitt veldig glatte av snøværet, slik at vi slet litt med å komme oss avgårde. Vi tapte rundt 3-5 sekunder bare her. Men vel igang gikk etappen helt greit, vi fikk ikke noe god flyt i år heller, men tapet begrenset seg til 8,8 sekundet. Noe vi vel måtte være greit fornøyd med sett starten i betrakning.

 

Etter en kort transportetappe opp til andre fartsetappe, som var kjente Grønli etappen på 11,92 km. Var vi klare til å reise kjerringa. Denne etappen starter med bratt stiging opp på fjellet, for så å stupe nedover i dalen igjen mot mål. En meget rask etappe bare man kommer seg opp på fjellet. Noe Team Snartemo Rallysport desverre ikke gjorde denne gangen.

 

Vi startet denne gangen utenfor de oppkjørte sporene og kom greit igang. Men etter kun ca 1 km kjøring kom vi litt for fort inn i en sving kombinasjon, fikk drivhjulene utenfor sporene og driftet ut i brøytekanten, noe som normalt er udramatisk da snøkanten gir litt støtte i slike situasjoner. Denne gangen var snøkanten i løseste laget og ga oss ikke mye støtte, noe som resulterte i en avkjøring rett på siden av veien.

 

Foto: Arne-Ingar Stulen

Selvsagt kjøre vi av på en plass uten publikum, slik at det ble noen hektiske minutter med spaden for å gjøre et forsøk på å komme på veien igjen før maxtiden var ute. Noe vi desverre ikke klarte, slik at vi måtte innse at løpet var over allerede før det hadde begynt.

 

Bilen var helt uskadd, så det var bare å vente til alle løpsbilene hadde passert og bergningbilen kom å dro oss opp på veien igjen.

 

I NM løpene er det gitt mulighet for å restarte om bilen er i kjørbar stand. Vi vurderte dette på vei ned til serviceplassen, for å få mest mulig trening når vi likeveld var i gang.

 

Vel nede på sevice plassen ble bilen sjekket, og det ble konstatert at det ikke var noe skade etter utforkjøringen.  

 

Foto: Arne-Ingar Stulen

Vi valgte derfor å fortsette utenfor konkuransen for å få litt trening på det vankelige føret. Dette ble en ny erfarng for oss, da vi nå måtte starte bakerst i feltet, med de utfordringene dette gir, med tanke på å ta igjen biler som ikke kjører like fort. Men vi opplevde kun en blokkering i løpet av de tre etappene vi fikk kjørt. Her måtte vi ut å hjelpe til å dytte en bil opp på veien for å komme videre.

 

Henikten med å restarte var å se om vi klarte å matche tidene til våre konkurenter, noe vi tatt i betrakning til startposisjon synes vi greide. Slik at vi hadde generellt en god følelse når vi pakket samme og vendte snuta hjemover. Det ble desverre ingen NM poeng med hjem denne gangen. Slik at status etter andre NM runde er at vi falt ned på 3 plass i NM. Bak Jan Egil Halland som vant løpet og innehar ledelsen med 53 poeng forran Tom Kristian Lien som har kjørt inn 36 poeng, mens vi fortsatt har vår 30 poeng. Men det er en lang sesong, og mye kan ennå skje. Så motivasjonen for å reise kjerringa i neste NM runde Rally Finnskog er stor.

 

Team Snartemo Rallysport ønsker også å benytte muligheten til å takke alle sponsorer og samarbeidspartnere som støtter oss gjennom sesongen.

 

Sendingen på NRK 1 fra Mountain Rally 2014 kan ses her:

 

http://tv.nrk.no/serie/motorsport/mspo42020214/26-01-2014

 

Følg oss gjerne på Facebook:

 

http://www.facebook.com/pages/Team-Snartemo-Rallysport/393256644101760

 

NM resultater følger dere her:

 

http://bilsport.no/uploads/poeng/Rally_NM_kl3_14.pdf  

 

 

Kilde: pressemelding

 

Neste løp:

 

Vintersprinten Sør 15.02.2014 (sprint rally)

 

Rally Finnskog 21 - 22.02.2014 (NM)

 

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt