Hovedmeny


Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/norsksvb/public_html/components/com_mad4joomla/router.php on line 41

Annonse

Annonse

Annonse

Spenningen var til å ta og føle på når siste runde i årets NM ble kjørt i helgen. Det var Rally Hedemark som i tradisjonens tro sto for finalen og 7 NM runde. Løpet som kjøres i skogene sør og nord for Hamar hadde i år flere nye veier å by på, noe som ville gjøre det ekstra spennende.

 

AutoMester Team Snartemo Rallysport hadde en reel mulighet til å hente hjem NM gullet, men det betydde at kun seier var godt nok denne dagen.

 

 

Foto: Arne-Ingar Stulen

 

Starten i årets rally var flyttet til Hamar sentrum, det samme var serviceplassen som nå lå idylisk helt nede ved Mjøsa. Alt lå til rette for en spennende dag på skogen. Veiene som var tatt frem til dette løpet besto både nye etapper og etapper som ikke har vært i bruk i senere tid. Etter gjennomkjøringen på fredag var det klart at dette kom til å bli tidenes raskeste Rally Hedemark, noe ikke minst den gode kvaliteten på veiene ville sørge for.

 

Teamet var som vanlig godt foreredt, eneste usikkerhetsmomentet var en motor som gikk på overtid, med litt for høyt trykk i kjølesystemet. Vi krysset fingrene og håpet på at denne skulle holde dette siste løpet.

 

Planen for dagen var klar, her var det bare å legge trykk på fra start og prøve å rykke til seg noen sekunder på de første 4 etappene. Det første passet før service bestod av to kjente etapper og en helt ny etappe, i tillegg skulle det kjøres en omgang på Vennkvern bilcross bane (publikumsetappen) før pausen.

 

Første etappe (Ringsaker 1 på 8,28 km) er en tradisjonsrik etappe som de denne gangen hadde snudd og kortet inn i forhold til tidligere år. Etappen som i år ble ultra rask, startet med morgen tåken liggende på bakken, slik at sikten på det raske partiet mot slutten ble meget dårlig. Med hastigheter opp mot 200 km/t ved målpassering ble det en spennende start på dagen. Vi trosset frykten å dundret inn i tåken med max fart (GPS’en viste 199 km/t over mål). Vi klokket inn til 6 beste, kun 14,8 sekunder bak beste tiden totalt og 4,7 sekunder forran neste bil i vår klasse. Taktikken så ut til å stemme denne dagen.

 

Foto: www.olekristiansl.com

 

På etappe 2 over velkjente Mauset Gård, fortsatte vi jaget og var igjen raskeste 2wd. Her tok vi nye 5,4 sekunder på argeste konkurent Jan Kåre Wilsberg. Vi viste at for å få gullet med hjem måtte vi ha en bil mellom oss og Wilsberg på resultet listen til slutt. Så det var ekstra spennende å konstatere at flere i klassen tuktet tidene til Wilsberg på de første etappene.

 

Foto: Martin Otterstad.

 

Etappe 3 (7,76 km) var en helt ny etappe. Her ble det mere dramatikk en det vi ønsker oss. Vi følte at vi ikke fikk helt flyten på etappen, da denne var veldig løs. Men det skulle bli mere dramatikk en dette, for ca 1,5 km før mål blir vi stoppet da en av bilene som starter før oss står i full fyr. Det så ut til at de hadde kontroll over sistuasjonen, slik at vi passerte og kjørte i mål på etappen. Nå skulle det vise seg at brannen ikke lot seg stanse, slik at flere av våre konkurenter som startet bak oss måtte stanse og hjelpe til å slukke brannen. Dette gjorde at etappen ble stoppet og det ble dermed tildelt samme tid til alle i vår klasse.

 

Før service skulle det også kjøres en runde på Vennkvern Bilcross bane, dette er en publikums etappe, som vi bestemte oss for å ta det helt pent for å spare på dekkene (dette er en etappe med flere asfalt svinger som vi lett brenner opp dekkene på om vi skal kjøre bredt for publikum) . Vi kjørte uansett inn til 2 beste tid og knappet fortsatt inn sekunder på Wilsberg uten noe dramatikk på denne etappen.

  

Vel inne til en velfortjent pause og service, kunne vi konstatere at strategien hadde holdt mål. Vi ledet NM klassen vår med 12,5 sekunder til rivalen Wislberg. Det eneste som nå manglet var en bil mellom oss og Wilsberg, som hadde 1 sekund å gå på til Jan Ove Branes som lå på tredje plass.

 

Foto: Arne-Ingar Stulen.

 

Bilen ble gjennomgått av service teamet (som består av fører og kartleser, da vi stort sette på alle rally reiser alene, noe som beviser at det er mulig å kjempe med de beste uten å bruke masse ressurser på å ha med egne service folk), for å gjøre bilen klar for neste pass. Det største problemet med å reise alene, er bensinfyllingen (som skal skje på et eget området), da bensin må fraktes til og fra bensinfyllingsområdet i forbindelse med fylling. Men dette lot seg enkelt ordne denne gangen, uten hjelp fra velvillige konkurenter.

 

Etter service skulle det kjøres 3 nye etapper som ikke var kjørt på mange år, disse var helt nye for oss. Slik at vi hadde ikke planer om å gjøre noe dumt her.

 

Vi følte ikke at vi fikk til noe god tid på den 5 etappen, noe også klokken viste, da vi kjørte inn til femte tid i klassen. Men vi tapte kun 2 sekunder til Wilsberg som heller ikke hadde full klaff på etappen. Dette gjorde at det ble enda tettere i toppen, og større muligheter for konkurentene å gå forbi Wilsberg.

 

Etappe 6 (10,86 km) følte vi at gikk mye bedre, vi kjørte her inn til 3 tiden, 3,5 sekunder bak Wilsberg som nå virkelig hadde fått opp farten. Slik at vi innså nå at skulle vi fortsette å gi fra oss noen sekunder ville forspranget være spist opp til neste service.

 

 

Foto: Svein Myrdahl

 

Vi bestemte oss for å øke risikoen litt på etappe 7, slik at tapet ikke skulle bli for stort. Med litt Redbull og en pepptalk før start, dro vi igang på nok en bred og rask etappe (løpets lengste på 14,12 km). Denne etappen bød på flere karakterskifter, med både superaske partier, trange hårnåler og flere bakketopper med usynlige svinger. Vi fikk til en god flyt på denne etappen og kjørte inn til 2 tiden, kun slått av Jan Ove Branes med 1 sekund. Wilsberg var her 4,8 sekunder bak. Slik at vi hedd eneste hentet inn igjen det tapte fra etappe 5 og 6.

 

Inn til ny service, viste resultatlista nå at vi plutselig var langt nede på lista. Det viste seg at vi ved en feil hadde fått 40 sekunder i tillegg for å komme for sent til etappe 7, noe som vi viste  ikke var riktig. I realiteten ledet vi med 11,5 sekunder forran Branes, som nå hadde gått forbi Wilsberg (gullet var nå på vei til Sørlandet). Men det var kun for en kort stund, Branes hadde havarert motoren rett etter målgang på etappe 7 og måtte dermed bryte løpet. Vi var altså tilbake der vi var ved første service. Vi ledet men Wilsberg var fortsatt på 2 plass, med en forholdsvis grei avstant på 17, 5 sekunder til Jan Egil Halland som nå lå på 3 plass.

  

Etter service skulle de samme 4 etappene som vi hadde startet med på morgenen kjøres, slik at vi forsto at dette ville bli veldig spennende.

 

Tidene var fortsatt ikke justert, slik at bildet var for øyeblikket Halland i tet, vi på 2 og Wilsberg på 3 plass. Selv om vi viste at tidene ikke var riktig, bestemte vi oss for å satse alt og se om vi klarte på ta igjen Halland som uoffisiellt nå ledet med 11,1 sekunder (vi hadde på dette tidspunktet +40 sekunder i tillegg).

  

Etappe 8 som var ny runde på Vennkvern Bilcross bane ble gjennomfør på samme måte som første gangen. Her var det viktig å spare dekkene til skogs etappene. Vi tapte 0,7 sekunder til Halland her, men var så vidt forran Wilsberg.

 

Men det var nå innspurten startet, med ny gjennomkjøring av den ultraraske Ringsaker etappen. Denne gangen i strålende sol, med god sikt. Det ble en ny beste tid, hele 8,9 sekunder forran Wilsberg som nå slet med å holde følge med Halland som hadde fått opp farten og var 5,8 sekunder forran. Forspranget var nå krympet til 10,6 sekunder. Vi kunne ikke annet en å overvåke og kjøre vårt eget tempo og sørge for å hale i land seieren.

 

 

 Foto: Benjamin A. Ward www.benjaminward.no

 

Etappe 9 (Mauset gård) er en av våre favoritt etapper på Hedemark.  Denne gangen var etappen tørr og fin. Vi kjørte inn til ny bestetid 2,4 sekunder forran Halland, som igjen knappet inn 4,7 sekunder på Wilsberg. Avstanden var nå nede i 5,9 sekunder i favør Wilsberg. Med en etappe på kun 7,76 km skulle det nå avgjøres.

 

Vi hadde et greit forsprang (28,2 sekunder) slik at vi bestemmte oss for å ikke ta noen unødinge sjanser og sikkre seieren. Det som var mere spennende for oss var om Halland klarte å ta de siste 5,9 sekundene og gå forbi Wilsberg å frarøve han NM gullet.

 

Foto: Benjamin A. Ward www.benjaminward.no

 

Det ble noe spennedne minutter gjennom etappen, og i mål i påvente av Halland som startet bak oss. Tidene viste at Wilsberg hadde slått tilbake og tatt oss med 2 sekunder, slik at nå sto og falt alt på tiden til Halland. Men med Halland vel i mål viste klokken at det desverre ikke gikk vår vei denne gangen. Halland klart ikke å knappe de nødvendige sekundene, han klokket faktisk inn 0,5 sekunder bak oss. Noe som gjorde oss til klare vinnere av Rally Hedemark, men med Wilsberg på andre plass, holdt det ikke til NM gull. NM gullet gikk dermed til Jan Kåre Wilsberg (fortjent), som har fullført alle løpene i år.

 

Vi er derfor kjempefornøyd med avsluttningen på sesongen der fasiten ble 3 seier av  tre mulige på grus, noe som vitner at vi fortsatt er raskere på grus en på snø. Med to brutte løp i årets NM (Rally Hadeland på snø med avkjøring og hjemmeløpet Rally Sørland med havarert gearkasse) og en avstand opp til gullet på kun 5 poeng må være fornøyd med sølvmedaljen.

 

AutoMester Team Snartemo Rallysport kan ikke få takket alle sponsorer og samarbeidspartnere nok for samarbeidet denne sesongen. Det er dere som gjør dette mulig for oss.

 

Nå startet jobben med å få i havn budsjett til en ny sesong, og vi håper at våre trofaste samarbeidspartnere fortsetter sammen med oss også neste år.  

 

Sluttstillingen i NM 2013:

 

  1. Jan Kåre Wilsberg                  136 poeng
  2. Søren Snartemo                     131 poeng
  3. Jan Egil Halland                     101 poeng
  4. Mats Peder Hvambsahl         79 poeng
  5. Tom Kristian Lien                   76 poeng

 

Følg oss gjerne på Facebook: http://www.facebook.com/pages/Team-Snartemo-Rallysport/393256644101760

 

Resultater fra NM følger dere her:

 

http://bilsport.no/uploads/poeng/Rally_NM_kl3_13.pdf

 

 

 

Kilde: pressemelding

 

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt