Hovedmeny


Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/norsksvb/public_html/components/com_mad4joomla/router.php on line 41

Annonse

Annonse

Annonse

Sist helg ble tradisjonsrike ¨fjell eventyret¨ Numedals Rally arrangert. Dette var sesongens siste løp på snø, noe også forholdene skulle få merke etter de siste dagene’s mildvær. Det ble etterhvert relativt bløtt i veien der solen tok tak. Men bortsett fra dette holdt veiene godt, slik at det må kunne betegnes som supre forhold.

 

Numedals Rally som har sin base i Rødberg, øverst i Numedalen, hadde ca 95 km med fartsetapper å by på. Disse ble alle kjørt på for de fleste kjente og kjære rally veier. For AutoMester Team Snartemo Rallysport ble dette som et nytt løp å regne, da sjåfør Søren Snartemo ikke har kjørt dette løpet siden 2008, og da med en Golf GTI (Fwd).

 

 

Det ble derfor en lang fredag med produksjon av helt nye noter og gjennomkjøring av etappene. Dagen startet allerede 07.00, og etter ca 550 km var notene på plass og vi var klare for Shakedown fredag kveld. Dette var en liten test etappe på 4 km for å prøve bilen og se at allt var i orden. Vel tilbake på hotellet ved 23.00 tiden, var allt klart for er super dag på fjellet.

 

Det ble som ventet en tett fight om poengene i NM klasse 3 (gruppe H) under helgens 3 NM runde Numedals Rally. Forhåndsfavoritt Jan Egil Halland fra arrangør klubben NMK Nore og Uvdal hadde størst forutsettninger for å hente hjem seieren. Bare problemer med bilen kunne frata han seieren i teorien. Men alle etappene skal fullføres før det kan kåres en vinner.

 

Løpet hadde start rett utenfor Rødberg Hotel, slik at det var bare å gå rett fra frokosten og ut i bilen til start. Første fartsetappe ¨Dokkeberget¨ var en kort (6,73 km) superrask startetappe. Normalt trenger teamet litt tid for å finne godfølelsen, noe som skulle vise seg også denne gangen. Men vi klokket inn til 3 beste tid 6,3 sekunder etter leder Halland, og var greit fornøyd med dette.

 

Vi var nok mere bekymret for andre fartsetappe som er legendariske ¨Smådøla Nord¨ på hele 24 km, og om vi skulle bli like mye bak her pr km. Men vi startet med friskt mot og koste oss på de fine veiene oppover på snaufjellet. Speedometeret viste flere ganger hastigheter opp mot 175 km i timen, så det er ikke noe tvil om at det går fort i alle fall. Vel i mål på 1100 moh ble vi overasket over at vi ikke tapte mere en 11,7 sekunder denne gangen. Vi følte at vi hadde kommet godt igang, og hadde på ingen måte gitt opp håpet om seier. På vei inn til første service hadde vi gitt bort 18,0 sekunder og lå på 3 plass i NM klasse 3.

 

 

Nye hjul og en skvett drivstoff på bilen ble ordnet på service, vi var nå klare for de for oss morsomste etappene ¨Vergjedalen 13,99 km og Lesteberg 9,71 km¨ disse etappene var mere knotete og det var mere snø i veien, slik at det ville bli mere sporete og dårligere feste på disse etappene.

 

På tredje fartsetappe ¨Vergjedalen¨ hadde vi planer om å ta tilbake litt av forspranget til Halland som ledet. Slik at vi gikk hardt ut og følte at vi fikk fin flyt innover etappen. Etter flere spennede skarpe hårnålsvinger i bratt nedoverbakke inn mot mål, kunne vi ikke annet en å smile å le når vi kom i mål, for dette hadde vært dagens morsomste etappe så langt. Klokken viste som planlagt at vi hadde greid å knappe inn 6,4 sekunder på leder, og dermed den første etappeseieren i NM klasse 3 for dagen. Vi følte nå at vi hadde noe på gang og var veldig klar for å fortsette i samme tempo på fartsetappe 4 ¨Lesteberg¨.

 

 

Men på transport inn til Lesteberg etappen, skjedde det noe med bilen, slik at den begynnte å fuske og ikke ville gå på alle syliderene. Vi prøvde å utbedre feilen før start på etappen, uten hell. Men vi startet etappem med et lite håp om at feilen skulle rette seg bare vi fikk pisket motoren litt innover skogen. Noe som desverre ikke skulle hjelpe mye, for at den ble pisket er det i alle fall ikke noe tvil om. Men ute full effekt, ble det umulig å hente flere sekunder på konkurentene, i stede tapte vi det vi hadde hentet inn og klokket inn 7,9 sekunder bak Halland som slo tilbake. Etter etappen ble det feilsøkt for å finne feilen og plugger ble byttet for å se om dette hadde skapt problemene. Det skulle vise seg at dette var det som skulle til, for motoren ville igjen være med på alle sylinderene.

 

 

Etappe fem Dokkeberg 2 var allerede kjørt av 170 biler, slik at denne etappen var en del oppkjørt. Noe Søren ikke brydde seg mye om, for nå skulle det gasses (var nok litt irritert for at bilen ikke var med oss på SS4 kan du si). Bilen fungerte prikkfritt igjen og det ble nok en etappeseier i NM klasse 3, denne gangen kun med 0,2 sekunder til lokalfører Halland. I tillegg holdt dette til 10 plass totalt på denne etappen og beste 2wd, noe Søren var godt fornøyd med.

 

Inn til service igjen var det litt blandede føleser, da vi innså at nå var nok slaget tapt om ikke Halland fikk noen problemer. Avstanden opp var ikke økt mye, men var nå på 19,3 sekunder. Det posetive var at vi hadde greid å rykke opp til 2 plass og fått et lite forsprang til Wilsberg (som leder NM sammen med Halland) på 17 sekunder. Men det gjensto fortsatt to uhyre raske etapper, der vi før på dagen hadde blitt frakjørt av nettopp Wilsberg med noen sekunder. Så her gjalt det å holde fokus å ikke safe noe som helst.

 

Vi valgte å beholde de samme dekkene, bare bytte de fremme til bak, da disse dekkene hadde 8 mm utstikk på piggene, mot 7 mm på alternativet vi hadde liggende.

 

Etappe 6 ¨Bjerkeflåta Nord 9,25 km¨ som var dagens raskeste etappe, ble ingen god etappe for teamet. Vi fant ikke helt godflyten og ble frakjørt med 2,8 sekunder av Halland, mens Wilsberg måtte se seg slått 5,3 sekunder, noe som gjorde at vi nå hadde siktet innstillt på 2 plass med 22,3 sekunder tilgode før Fjelletappen ¨Smådøla Syd¨ på 24,16 km gjensto. Her kunne allt skje, slik at vi viste at det ikke nyttet å ta det med ro ned den superraske fjellveien.

 

Etter en lang transport opp på fjellet, med storm i kastene, ble det litt forsinkelse før start. Vi ble stående i nesten en halvtime før start, noe som nok gjorde at luften gikk litt ut av ballongen. Når det endelig ble klart til start, slet vi ltt med å få opp spirriten. Noe som resulterte i en fullfartsavkjøring allerede etter ca 1 km (se video: http://youtu.be/GpZSRoGfoF0) men til allt hell var det ikke noe stort og tungt i snøen og vi havnet omsider ute på veien igjen uten for stort tidstap. Det ble selvsagt litt stakato de neste km, men det tok ikke lang tid før M3 igjen skrek 8000 rpm nedover dalen. GPS’en viste 182 km/t ved flere anledninger før vi startet på bakkene opp mot mål.

 

Det var et spent team som kom i mål på etappen, vi lurte jo på om denne hendelsen hadde frarøvet oss 2 plassen. Men det skulle vise seg at også Wilsberg hadde vært en tur i brøyta, og tapt enda mere en det vi gjorde. Dette gjorde at vi beholdt vår andre plass med god margin, men førsteplassen var det ikke noe å gjøre med denne gangen.

 

AutoMester Team Snartemo Rallysport er kjempefornøyd med resultatet, og har nå mere poeng etter vintersesongen en noen gang. Vi gleder oss derfor til å få grus under hjulene og til neste NM runde i slutten av April (26-27.april) på hjemmebane (Rally Sørland). Her lover vi å komme sterkere tilbake og har store planer om å kjempe hardere om seieren.

 

NM stillingen etter at 3 vinterløpe er kjørt viser at Jan Egil Halland har et greit forsprang med 83 poeng, mens Jan Kåre Wilsberg mistet noen poeng og har nå 68 poeng. AutoMester Team Snartemo Rallysport krabbet opp på 3 plass med 41 poeng. Men det er fortsatt 4 NM runder igjen og 120 poeng å kjøre om, slik at vi har ikke gitt opp håpet om en ny NM tittel i 2013.   

 

AutoMester Team Snartemo Rallysport ønsker nok en gang å takke sponsorer og samarbeidspartnere som støtter oss gjennom årets NM sesong.

 

Følg oss gjerne på Facebook: http://www.facebook.com/pages/Team-Snartemo-Rallysport/393256644101760

 

Resultater fra NM følger dere her:

 

 

Kilde: pressemelding

 

Neste løp:

 

Rally Sørland 26-27.04.2013 (NM)

 

Aurskog-Høland Rally 08.06.2013 (NM)

 

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt