Hovedmeny


Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/norsksvb/public_html/components/com_mad4joomla/router.php on line 41

Annonse

Annonse

Annonse

Team Snartemo Rallysport hadde i helgen en liten pause fra rally NM og stillte opp i første utgave av Rally Sørland Winter Edition. Et sprintrally arrangert av KAK som en del av 80 år’s jubileumet i år. Løpet som hadde sin base med start og mål i Søgne, bestod av en etappe som skulle kjøres 3 ganger (totalt 36 km fartsetapper).

 

Hele arrangementet ble til av ildskjeler i KAK, med familen Tofteland i spissen, som så mange ganger tidligere. Hele løpet var lagt opp til at dette skulle bli så billig og enklet som mulig, slik at her var alle kostnader som kunne fjernes fjernet. Det vil si ikke noe nettside, ikke noe rally radio, enkle lokaler og små premier.

 

Men dette skulle ikke skremme deltagelsen, for selv med flere rally på samme helg og WM i Sverige, stillte hele 26 biler til start, i strålende vintervær.  

 

Etappen er var en kjenning fra Rally Sørland (sommer), eneste forskjell var at den ble kjørt motsatt vei med start og mål på et annet sted.

 

Det stillet biler i 10 forskjellige klasser, men det var kl 10 Nasjonal som samlet størst startfelt med 9 biler til start. Her stillte fler lokale helter, slik at dette skulle ikke komme til å bli noe enkel seier for AutoMester Team Snartemo Rallysport, som for anledningen hadde tatt med andrekarteleser Sander J. Snartemo (sønn til Søren) i høyrestolen.

 

Første fartsetappe ble en spennede tur for Sander, som hadde Sørlandssprinten 2012 friskt i minne (endte på taket etter 800 m). Slik at det var en spent kartleser som satte ut på etappen. Det tok noe km før Sander kom inn i notene, men etter dette ble det bare bedre og bedre. Tross litt nerver fra start, satte temamet opp et forykende tempo (kan nok hende Søren var litt kjent i området), for vel i mål viste klokken bestetid med 3 sekunder til neste bil i klassen. Dette var faktisk beste tid totalt bland både 4wd og internasjonale 2wd, som normalt kjører raskere i NM. Så dette skulle bil en morsom dag på skogen.

 

 

Siden dette er et sprint rally, er det ikke lov med noe service. Her var det bare en kort pause, så bar det ut på samme etappen en gang til. Etappen var nå litt mere oppkjørt, slik at feste skulle vise seg å være litt bedre. Dette skulle Svein Frustøl få erfare, da han som bilen føre Snartemo klarte kunststykke å legge den fine Cosworth’en på taket etter kun få svinger etter start. Denne ble så liggende midt i veien, slik at når Søren og Sander kom, var det full stopp. Det tok en god stund å få bilen ut av veien, slik at arrangøren bestemte enkelt at alle berørte biler skulle kjøre rolig igjennom etappen og starte på nytt etter at resten av feltet hadde kjørt. Dette gjorde at det ble en liten pause, som ble benyttet godt av konkurentene til å forsøke å syke ned Teamet slik at det skulle bli mulighet å knappe inn noen sekunder.

 

Men dette skulle ikke gå nevneverdig inn på Søren og Sander, for når andre etappe endelig var i gang, var Sander med på notene med en gang, og loset pappa Søren trygt igjennom etappen inn til nok en bestetid, kun 1 sekund forran nabo og kamerat Stein Svardal som nå hadde tatt opp jakten for alvor.

 

 

Etter litt opprydding etter at flere hadde kjent på den sørlanske snøen, var det klart for finalen. Siste etappe skulle avgjøre hvem av de lokale føreren som var best. AutoMester Team Snartemo Rallysport kjørte ned tiden ytligere 7 sekunder fra forrige gjennomkjøring og var igjen raskeste bil igjennom. Stein var denne gangen 3 sekunder bak, slik at det hold ikke denne gange heller for den blide naboen. Som måtte ta til takke med 2 plass i årets utgave av Rally Sørland Winter Edition.

Temat var selvfølgelig velig fornøyd med dagen, ikke minst det å kunne innkassere den første totalseieren i noe rally smakte godt. Samtidig som dette var god trening og test før neste NM runde som kjøres 2. mars i Numedal.

 

AutoMester Team Snartemo Rallysport takker sponsorer og samarbeidspartnere som støtter oss gjennom året.

 

Følg oss gjerne på Facebook: http://www.facebook.com/pages/Team-Snartemo-Rallysport/393256644101760

 

Resultater fra NM følger dere her:

 

http://bilsport.no/uploads/poeng/Rally_NM_kl3_13.pdf

 

 

Kilde: pressemelding

Neste løp:

Numedals Rally 02.03.2013 (NM)

 

 

 

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt