Hovedmeny


Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/norsksvb/public_html/components/com_mad4joomla/router.php on line 41

Annonse

Annonse

Annonse

Rally Finnskog som var årets andre NM runde i Rally ble arrangert sist helg av KNA Kongsvinger. Løpet som har lange tradisjoner ble i år kjørt med flere nye sentrumsnære etapper, noe som var uvant for oss som er vant til at dette rallyet foregår langt inne på Finnskogen. Likefullt var dette en super løsning for både publikum og oss deltagere, med lett adkomst til etappene og korte transportetapper.

 


Løpet som hadde lagt start og mål til tradisjonsrike Kongsvinger Rådhus, bestod av 10,8 mil med fart fordelt på 4 fartsetapper, som alle ble kjørt 2 ganger (totalt 8 fartsetapper). I tillegg til dette var det lagt opp til hele 3 stk serviceoppehold, slik at her var det lagt til rette for mange justeringsmuligheter.

 

Foto: Arne-Ingar Stulen

AutoMester Team Snartemo Rallysport hadde planer om å reise kjerringa etter et ublitt møte med brøytekantene på Hadeland ved forrige NM runde, noe som ressulterte i 0 poeng og brutt løp. Det var derfor meget viktig å komme til mål og sanke så mange poeng som mulig denne gange. Teamet hadde valgt å satse på både Is og Snø dekk denne gangen, noen som kanskje skulle vise seg å ikke være så lurt.

 

Etter en vellykket gjennomkjøring på fredag, med produksjon av noter og gjennomgang av strategi. Fant vi fort ut at dekkene nok skulle komme til å skape litt hodebry. Men det var det for sent å gjøre noe med, slik at taktikken var å gjøre det beste ut av situasjonen.

 

Lørdag morgen startet med den kjente etappen Homsjøen på 13,63 km. Teamet gikk friskt ut fra start, men var nok litt usikkre på hvordan dette hadde gått etter målgang på etappen. Vi synes ikke at vi fikk skikkelig flyt og var redd vi hadde tapt litt tid til konkurentene. Men det skulle vise seg at alle nok hadde samme opplevelsen, for klokken viste 3. tid, kun 3 tideler bak etappe vinneren. Dette var vi meget fornøyd med ettersom godfølesen uteble på denne etappen.

 

Videre bar det til andre fartsetappe, Kolemoen (6,97 km) som var ny for året. Vi fortsatte i samme tempo og kjørte inn til 2. tid (3,9 sekunder) bak Ole Morten Korsmo som hadde tatt ledelsen så langt. Vi følte fortsatt at vi hadde mere å gå på, og at det derfor burde være mulig å henge med i toppen utover dagen.

 

Tredje fartsetappe Nesteby (6,51 km), ble kjørt rett ved serviceplassen, slik at målgang på etappen faktisk var inne på serviceplassen. Her ble det tett i toppen, og vi hadde ikke marginene på vår side her. Det ble en 5. tid (5,2 sekunder bak Korsmo).

 

Foto: Svein Myrdal

Inn til første service hadde Korsmo nå revet til seg et forsprang på 9,4 sekunder. Noe vi ikke så på som noe umulighet å ta igjen, men de bak oss var heller ikke langt bak, så her gjalt det å kjøre med hode. Vi viste at alle etappene skulle kjøres to ganger, og at veiene nok kom til å bli veldig oppkjørt mot slutten av dagen.

 

Fartsetappe fire Bæreia (23,67), som var løpets lengst etappe, var på gjennomkjøringen den etappen der det var mest snø i veien. Teamet valgte her å legge på Snøhjul bak, for å prøve å hente inn noen sekunder. Dette skulle vise seg og ikke være det beste valget, da det her kom frem veldig mye grus allerede på første gjennomkjøring. Vi tapte litt på dette og kjørte inn til 4. tid, 8 sekunder bak etappevinner på denne etappen. Dette var ikke helt etter planen, og bekymringen for dekkene begynte å melde seg for alvor, siden også denne etappen skulle kjøres en gang til, og vi nå kun hadde nye Snøhjul igjen.

 

Etter denne etappen bar det igjen inn til service, for dekkbytte og bensin fylling. Bilen hadde fungert fint, slik at det ble ikke mye jobb utover dekkbytte og fylling av litt bensin. Vi ble enige om å fortsette på de allerede brukte Ishjulene (samme settet vi brukte på de første etappene) også på andre gjennomkjøring. Da dette hadde fungert best så langt.

 

Foto: Arne-Ingar Stulen

Fartsetappe fem (Homsjøen), var nå en god del mere oppkjørt og dermed kom det frem mye mere grus en på første gjennomkjøring. Noe som skulle tære mye på dekkene. Vel i mål viste klokka at vi holdt greit følge, da vi kjørte inn til 3. beste tid (6,7 sekunder bak Korsmo som nå hadde en komfortabel ledelse på hele 24,1 sekunder). Men mye kan skje i rally, slik at vi hadde ingen planer om å gi opp kampen ennå.

 

Etappe 6 og 7 gikk uten dramatikk og uten at vi klarte å knappe noe inn på forspranget. Fasit var faktisk at vi hadde tapt ytligere noen sekunder og lå nå 36,3 sekunder bak leder, samtidig som vi hadde rykket ned til 4 plass i vår klasse, før siste service.

 

Inne på service ble det fort klart at vi ikke hadde mere Ishjul igjen, slik at eneste alternativet var å legge på nye Snøhjul. Noe vi viste ikke kom til å holde veldig lenge på den lange siste etappen. Men vi hadde ikke noe valg, slik at vi fikk bare prøve å se hvor langt dette ville rekke.

 

Det er ikke til å skjule bak en stol at vi var veldig spente på hvordan etappe 8 så ut etter at ca 150 biler hadde kjørt igjennom etappen. Noe vi fort skulle få erfare at var verre en vi hadde trodd. For det gikk ikke langt inn på etappen, før hjulene ikke ga noe serlig gripp lenger. Så her handlet det om å prøve å unngå å tape for mye slik at flere konkurenter skulle passere oss på resultatlista. Vel i mål etter mye sladding med lite gripp, skulle det vise seg at vi hadde tapt mye i forhold til de i toppen. I forhold til føste gjennomkjøring hadde vi tapt hele 26 sekunder. Men heldighvis slet de andre med samme problemet, samtidig som at leder (Korsmo) nok satset litt for hardt og fikk en avkjøring rett før mål, med dertil tidstap, slik at vi faktisk rykket opp på 3 plass. Noe vi nok måtte se oss fornøyd med tatt i betraktning de valgene vi hadde gjort vdr dekk denne helgen.

 

Foto: Benjamin A. Ward www.benjaminward.no

Vi fikk med oss 18 etterlengtede poeng i NM sammedraget og ligger nå på delt 5 plass sammenlagt så langt i sesongen. Men det er ikke mere en 3 poeng opp til 3 plass, og fortsatt 5 løp igjen av årets NM sesong. Så her er ingen ting avgjort før Rally Hedemarken i September. Noe vi jo kan skrive under på etter fjorårets NM gull med minst mulig margin.  

 

AutoMester Team Snartemo Rallysport ønsker å benytte anledningen til å takke våre trofaste sponsorer og samarbeidspartnere som støtter oss og gjør det mulig for oss å satse for en ny NM medalje i år.

 

Følg oss gjerne på Facebook: http://www.facebook.com/pages/Team-Snartemo-Rallysport/393256644101760

Resultater fra NM følger dere her:

http://bilsport.no/uploads/poeng/Rally_NM_kl3_13.pdf

 

 

 

Kilde: pressemelding

Neste løp:

Sørlandssprinten vinter 09.02.2013 (sprint rally)

Numedals Rally 02.03.2013 (NM)

 

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt