Hovedmeny


Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/norsksvb/public_html/components/com_mad4joomla/router.php on line 41

Annonse

Annonse

Annonse

Det kan virke som det ligger en forbannelse over Team Snartemo Rallysport når det kommer til NM åpninger i rally. For det ville seg ikke denne gangen heller, slik at nå er det 3 året på rad det ikke ble med noen poeng hjem til Sørlandet etter åpningen på NM 2013.


Rally Hadeland som var første runde i årest NM, ble kørt i skogene rundt Gran på Hadeland. Løpet besto av 7 fartetapper på tilsammen ca 10 mil. Start og mål var lagt til Gran sentrum, slik at det var god stemmning når bilene la ut på de krevende veiene som  NMK Hadeland hadde å tilby i årets rally.

 

Fredag 18. januar var satt av til gjennomkjøring og produksjon av Noter. Teamet følte at dette gikk greit, og at alt lå til rette for en fin dag på skogen.

 

Med en graderstokk der kvikksølvet hadde sunket til under minus 20 grader på morgenen, er vi evig takknemmelig at vi fikk lov til å parkere bilen inne hos Øysten Lunde AS (takk til Øysten for super service), slik at bilen var varm og startet villig før start. Vel på plass på serviceområdet (som var på størrelse med 10 fotballbaner) var vi etterhvert klare til starten.

 

Det skulle kjøres 3 stk fartsetapper før første service, slik at her var det bare å kline til fra start om vi skulle henge med de beste. Den første fartsetappen (Elvekroken 7,16 km) var superrask fra start og til ca 3 – 4 km innover skogen, før den tar av i et veidele og blir trang, svingete og mye mere krevende. Vi tok det nok litt for forsiktig på det raske partiet, for vel i mål hadde vi tapt 10, 1 sekunder til teten. Dette synes vi var litt i meste laget, men slo oss til ro med at det var første etappe i bilen på mange måneder (konkurrentene hadde jo kjørt løp helgen før).

 

Vi bestemte oss for å kjøre vårt tempo på de 2 neste etappene, og øke på etterhvert utover dagen.

 

På 2 fartsetappe (Toppåsen 16,93 km), en etappe som skifter karakter flere ganger fra rask til knot opp og ned over Toppåsen, fikk vi litt mere flyt og koste oss når M3’en langer ut oppover dalen i raske sviger. I mål viste klokken at vi fortsatt ga bort sekunder til teten, da vi igjen tapte 11 sekunder. Vi var nå klare for å ta i litt mere, slik at ikke avstanden opp skulle bli for stor inn til service.

På fartsetappe 3 bestemte vi oss for å ta i litt mere, noe som resulteret i litt mere risiko med flere spennende tilbud under veis. Vel i mål skulle det vise seg at vi igjen var med i toppen, klokka viste nå kun 1,6 sekunder opp til teten på denne etappen.

 

 

På vei inn til service, ble strategien lagt for hvordan vi skulle ta igjen de tapte 22,7 sekundene til Jan Egil Halland, som for øyeblikket ledet klassen. Det ble lagt på nye dekk forran, mat til mannskap og litt på bilen ble fyllt, slik at vi nå var klare for løpets lengste etappe (sagvollen).

 

Før dette skulle det kjøres en etappen (Brovoll 10,90 km), som vi hadde meget god erfaring med fra sist gang vi kjørte NM på Hadeland. Slik at vi så det som en mulighet å kjøre inn noen sekunder her. Men slik skulle det altså ikke bli denne gangen, da vi nok en gang tapte hele 16,3 sekunder til Halland. Vi skjønte nå at 1 plassen var i ferd med å svinne hen og at vi nok måtte konsentrere oss om 2 plassen, som det kun skilte 5 sekunder opp til.

På vei til løpets lengste etappe (Sagvollen 21,13 km, som forøvrig skulle kjøres to ganger sammen med Brovoll), ble vi enige om at vi skulle prøve å se om det var mulig å i alle fall gå opp på andreplass (fra 4 plass) før siste runde på de samme etappene.

 

 

Vi startet frisk innover etappen, og hadde god flyt. Etter noen km kommer vi inn på en lang slette, der farten blir gangske høy. Sletten avsluttes med en moderat skarp sving i oppoverbakke, vi kommer fort inn og legge opp til en kontrollert sladd gjennom den lange svingen. Men rett før inngangen til svingen tar fremhjulet tak i brøytekanten på innsiden, noe som ender med et spektakulært rundkast og vi havner desverre med bakende ute i grøfta. Det var bare å konstatere at der sto vi godt, uten et menneske å se var det bare å finne frem spadene for å komme videre. Vi ble ståene å spa her i ca 10 minutter, slik at vi skjønte fort at løpet nå var kjørt. Vi fullførte etappen, med et tidstap på 9,52 minutter. Vi hadde da rast fra en topp 4 plassering til en 22 plass i nasjonal. Siden det kun var to etapper igjen, ville det ikke være mulig å kjøre seg opp på poengplass, slik at vi fant ut at det var like greit å bryte mens det ennå var litt igjen av dekkene.

 

Det ble dermed gjentagese av de siste to årenes sesong åpning i NM, slik at vi er helt sikre på at det hviler en forbannelse over teamet når NM sesongen starter. Men vi depper ikke for det, det er fortsatt 6 NM runder igjen, der den neste (Rally Finnskog) starter allerede om 14 dager. Slik at det er bare å nullstille seg, og jobbe frem mot neste løp. Bilen tok ikke skade av turen i brøyta, slik at her er det kun normalt ettersyn som skal til, samt et bytte tilbake til den gammle gearkassa som vi er mere komfortable med. Så er vi klare for å kjøre om nye NM poeng.

 

AutoMester Team Snartemo Rallysport ønsker med dette å takke alle sponsorer og samarbeidspartnere for støtten så langt i sesongen. Vi lover å komme sterkt tilbake i neste NM runde, som er Rally Finnskog 2. februar.

Følg oss gjerne på Facebook: http://www.facebook.com/pages/Team-Snartemo-Rallysport/393256644101760


Resultater fra NM følger dere her:
http://bilsport.no/uploads/poeng/Rally_NM_kl3_13.pdf

 

 

Kilde: pressemelding


Neste løp:


Rally Finnskog 02.02.2013 (NM)


Sørlandssprinten vinter 09.02.2013

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt