Hovedmeny


Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/norsksvb/public_html/components/com_mad4joomla/router.php on line 41

Annonse

Annonse

Annonse

Endelig skulle det lykkes Snartemo å kjøre hjem Smådølkonge tittelen. Denne henger høyt oppe i Numedal og gis til beste bil i hver NM klasse totalt opp og ned den beryktede Fjelletappen Smådøla.

 

Numedalsrally er siste NM runde på snø i 2017 og løpet kjøres i traktene rund Rødberg langt oppe i Numedalen. Løpet blir gjerne kalt Fjelleventyret da flere etapper går helt oppe på snaufjellet.

 

Snartemo /Stulen har i flere år prøvd å vinne dette Rallyet uten hell (faktisk det eneste rallyet i NM serien Teamet ikke har vunnet til nå). Så det var et spent team som reiste av startrampa utenfor Rødberg Hotel lørdag morgen.

 

Etter siste ukes mildvær var arrangøren nødt til å stryke den første korte startetappen nede i dalen. Det hele skulle dermed starte på den beryktede 27 km lange fjelletappen Smådøla. (kanskje Norges grommeste fartsetappe). Her går det i hastigheter opp mot 200 km/t oppover snaufjellet, så er man ikke våken her renner sekundene fort.

 

Snartemo/Stulen kom godt i gang på etappen og hadde fin flyt oppover fjellet, alt lå til rette for et kanonresultat. Men med litt kommunikasjonsproblemer ble det dårlig med noter 4 -5 km før mål slik at farten måtte reduseres, og da tikker sekundene fort. Det holdt til seier på etappen med knapp margin. Litt skuffende, men slikt er det innimellom.

 

Foto: Oliver Alfredsen. www.oafoto.net

 

På vei ned fra fjellet mot service tetner skylaget til og det bygger seg opp til snøvær.

 

Etappe 3 (en morsom å krevende etappe som Søren liker godt) går uten snøvær, og all kommunikasjon fungerer nå som det skal. Resultat, beste tid med 17,6 sekunder ned til Kollevold som ligger på plassen bak.

 

På vei opp til etappe 4 kommer snøværet for alvor. Dette gjør sikten og festet betraktelig dårligere. Her blir lokalfører Ole Gunnar Skogli for sterk, og 3,8 sekunder må gis bort.

 

Noe som tente Søren, på vei til den korte etappe 5 (Promenadeveien) Her var det masse publikum, slik at her skulle det gis valuta til alle som sto langs veien. Etappen besto av mye grus som nå var skult under nysnøen. Men festet var utrolig bra og Teamet klinket til med dagens 4 raskeste tid totalt på denne etappen.

 

Inn til siste service er ledelsen oppe i 34,8 sekunder. Med to etapper igjen, blant annet Smådøla nedover igjen (finalen som har felt fortkjørere før). Ingen ting er dermed avgjort.

 

Vel igjennom etappe 7 er det bare å manne seg opp til finalen, Smådøla nedover i snøvær blir en spesiell utfordring. Men med en ledelse på 40 sekunder er det ikke nødvendig å være raskest for å vinne løpet. Men å safe har aldri vært lurt, så det blir bestemt å kjøre det vi tør i all løssnøen. Det ble en utfordrende etappe med flere tilbud, med Snartemo klarte å holde hodet kaldt og bilen på veien. Det holdt til etappe seier med knappe 0,8 sekunder til Bernt Kollevold. Dette igjen holdt til tittelen Årets Smådølkonge.

 

Foto: Geir Andre Ånnestad/Gaphotography

 

Teamet ser tilbake på en fantastisk vintersesong med den nye bilen. Overgangen har gått over all forventning. Nå er det en liten rally pause før grussesongen startet opp. Neste NM runde er Rally Sørland (hjemmebane for Søren) som teamet gleder seg veldig til.

 

NM stillingen etter at vinterløpene er kjørt: 

  1. Snartemo / Stulen 60 poeng
  2. Kollevold / Andersen 46 poeng
  3. Westheim / Westheim 36 poeng

AutoMester Team Snartemo Rallysport takker alle Sponsorer og Samarbeidspartnere for støtten, samt alle fans som gleder og fryder seg når Evo’en smeller og skyter gjennom skogen. Det er moro å få alle de gode tilbakemeldingene, det setter vi virkelig pris på.

 

Følg oss gjerne på Facebook:

 

http://www.facebook.com/pages/Team-Snartemo-Rallysport/393256644101760

 

Resultater fra helgens NM runde finner dere her:

 

http://www.numedalsrally.no/resultater2/13

 

Resultater totalt i NM 2017 finner dere her:

 

https://bilsport.no/poengstilling-2017/

 

 

Kilde: pressemelding

 

Neste løp:

 

Rally Sørland 6. Mai (NM)

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt