Hovedmeny


Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/norsksvb/public_html/components/com_mad4joomla/router.php on line 41

Annonse

Annonse

Annonse

Snartemo/Stulen lot ikke sjansen gå fra seg når muligheten til å sikre NM bød seg under nest siste NM runde Rally Telemark. Med seier og 6 plass totalt var NM gullet 2016 allerede i havn.

 

Etter en fantastisk sesong der M3’en har fungert uten et feilslag var det ekstra deilig å kjøre hjem sesongens 5 seier. Bortsett fra Numedalsrally (4 plass) har alt gått på skinner i år, (noe som ikke er en selvfølge med disse gamle bilene). Det er jo dette som gjør denne klasse til NM’s mest spennede klasse å følge gjennom året.

Foto: FD Motorsportphoto

Dette var 3 NM gull på 6 år, noe som sier litt om konkuransen i Nasjonal klasse. Normalt er det spenning til siste fartsetappe i siste løp denne klassen, så skulle det altså ikke bli i år.

 

Rally Telemark ble kjørt i omegn rundt Notodden, arrangør var NAF Notodden og Omegn og NAF Asker og Bærum. Etter avlyst løp i 2015 var det en svært spent arrangør som sendte bilene avgårde lørdag morgen. Det skulle kjøres 8 etapper på tilsammen ca 77 km.

 

Etter et skikkelig regnskyll under fredagens gjennomkjøring var det mange som var spente på veiens tilstand, noe som skulle vise seg å ikke bli noe problem. Veiene holdt bra og var like utfordrene og krevende som alltid under Rally Telemark.

 

Team Snartemo Rallysport hadde før Rally Telemark en ledelse på 42 poeng til Vidar Nordbø, nummer to i NM samendraget. Slik at det handlet egentlig om å komme til mål og sanke de nødvendige poengene som skulle til for å sikre gullet.

 

Det hele startet oppskriftsmessig med 2 tid på den første fartsetappen. Avstanden opp til leder Anders Kjær var kun 8.8 sekunder. Noe teamet var litt overasket over da det ikke ble satset maximalt.

 

På den andre etappen ble det gjort et forsøk på å hente tilbake noen av disse sekundene, noe som ikke gikk helt etter planen, det ble et lite «tilbud» som endte med en liten spektakulær tur ut på et jorde. Dette vinner man som kjent ikke noe tid på, men moro for publikum var det i alle fall.  

 

Inn til første service var status ledelse, men siden Kjær måtte stoppe i forbindelse med en ulykke var tidene høyst uoffisielle.

 

På de neste etappene ble ledelse voktet vel. Når i tillegg Kjær fikk problemer allerede på den tredje etappen, ble det etterhvert vanskelig å holde konsentrasjonen og farten oppe.

 

Vidar Nordbø som kom halsende bak på andre plass begyte dermed å knappe inn sekund for sekund på både på den 5 og den 6 etappen. Slik at inn til andre service hadde forspranget til Nordbø krympet til 16,9 sekunder. Noe som normalt skal holde greit på de ca 18 km som var igjen å kjøre.

 

Men Snartemo / Stulen bestemte seg for å legge NM gulle til side og kjøre for seier i Rally Telemark. Dermed ble tempoet skrudd opp et par hakk på de to siste etappene. Nordbø klarte dermed ikke å holde følge og seiren var et faktum. I mål var ledelsen nå 20 sekunder og NM gulet var et faktum.

 

Resultater Rally Telemark:

  1. Snartemo/Stulen
  2. Nordbø/Spilling + 20,0
  3. Lien/Turvoll Lien + 20,7

 

Resutatet i NM sammendraget etter 6 runder av 7:

  1. Snartemo/Stulen 161 Poeng (NM Gull)
  2. Nordbø/Spilling 112 Poeng
  3. Lien/Turvoll Lien 100 Poeng

 

Team Snartemo Rallysport ønsker å takke Sponsorer og samarbeidspartnere for all støtte og support gjennom en fantastisk sesong. Dere er delaktige i dette NM gullet J Uten denne støtten hadde dette ikke vært mulig.

 

Følg oss gjerne på Facebook:

 

http://www.facebook.com/pages/Team-Snartemo-Rallysport/393256644101760

 

Resultater fra helgens NM runde finner dere her:

 

http://rallytelemark.no/resultater.html

 

Resultater totalt i NM 2016 finner dere her:

 

https://bilsport.no/wp-content/uploads/poeng/Rally_NM_kl3F_16.pdf

 

https://bilsport.no/wp-content/uploads/poeng/Rally_NM_kl3K_16.pdf

 

 

Kilde: pressemelding

 

Neste løp:

 

Rally Hedemark 23 – 24. September (NM)

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt