Hovedmeny


Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/norsksvb/public_html/components/com_mad4joomla/router.php on line 41

Annonse

Annonse

Annonse

Snartemo/Stulen kjørte i helgen inn til seier i klasse 10 og andreplass i NM klasse 3 under Aurskog Høland Rally.

 

Med dette resultatet trenger duoen kun 18 poeng i løpet av de to siste NM rundene for å sikre NM Gullet i år.

 

Tom Kristian Lien ble litt for sterk denne gangen med sin optimale VW Golf Kit Car, og gikk seirende ut av duellen. Etter 8 etapper på tilsammen 6,5 mil skillte det 5 sekunder i Liens favør.

 

Etter at seieren forsvant til E. Stenberg, med andretiden på den første fartsetappen i 2015 (lik tid totalt i mål, mens Stenberg hadde bestetid på SS1), ble det bestemt at det var kun seier på SS1 som gjalt. Som sagt så gjort, løpet var i gang.

 

Foto: FD Motorsportphoto

 

Det skulle fort vise seg at det var Lien og Snartemo kampen skulle stå mellom. Kamphanene vekslet på etappeseierene, Lien tok de med mest asfalt og Snartemo der det var mest grus.

 

Inn til service ledet Lien med knappe 0,3 sekunder. Dette etter at 5 etapper av 8 var kjørt.

 

De tre siste etappene på henholdshvis 8, 10 og 8 km, var skikkelige skogsetapper noe som gjorde de litt mere utfordrene en etappene tidligere på dagen. I tillegg var to av disse etappene reine grus etapper uten innslag av asfalt.

 

Snartemo hadde planen klar for å kjempe hjem seieren, med ble nok litt hemmet av for myke dekk i varmen. Lien hadde heller ikke tenkt å gi fra seg seieren uten kamp, og hadde marginene på sin side. På etappe 6 var Lien raskest og økte leselsen med 2,1 sekunder. Ingen krise ennå, men med et par førerfeil på den lengste 10,33 km 7 etappen, skulle det bli vanskelig å ta tilbake ledelsen på den korte siste etappen. Lien hadde nå revet til seg 3,6 sekunders ledelse før finalen. Alt kan skje i rally, så det var bare å klemme til det det gikk. Men med myke dekk i kombinasjon med mye asfalt på den siste etappen, trakk Lien det lengste strået og tok yttligere 1,2 sekunder, og sikret seg dermed årets første totalseier i Nasjonal klasse for 2wd biler.

 

Snartemo/Stulen tok seieren i klasse 10 (biler over 2 liters volum) og sikret dermed max poeng og økt ledelse til de nærmeste på NM lista. Lien kjørte seg opp til delt 3 plass i sammendraget med denne seieren. Men ligger såpass langt bak at det må et brutt løp til for at ikke NM gullet skal bli med til Sørlandet/Nittedal i år. Men mye kan skje i Rally, så ingen ting er avgjort, da det fortsatt er to NM løp og 60 poeng å kjøre om.

 

Resultater Aurskog Høland Rally:

 

  1. Lien/Turvoll Lien
  2. Snartemo/Stulen + 5,0
  3. Nordbø/Spilling + 34,2

 

Resutatet i NM sammendraget etter 5 runder av 7:

  1. Snartemo/Stulen 131 Poeng
  2. Nordbø/Stensland  89 Poeng
  3. Stenberg/Østheim 78 Poeng
  4. Lien/Turvoll Lien    78 Poeng

 

Team Snartemo Rallysport ønsker å takke Sponsorer og samarbeidspartnere for støtten, uten dere er det ikke mulig å kjempe om NM medaljene J

 

Følg oss gjerne på Facebook:

 

http://www.facebook.com/pages/Team-Snartemo-Rallysport/393256644101760

 

Resultater fra helgens NM runde finner dere her:

 

http://www.ahrally.no/resultater2/12

 

Resultater totalt i NM 2016 finner dere her:

 

https://bilsport.no/wp-content/uploads/poeng/Rally_NM_kl3F_16.pdf

 

https://bilsport.no/wp-content/uploads/poeng/Rally_NM_kl3K_16.pdf

 

 

Kilde: pressemelding

 

Neste løp:

 

Sørlandsprinten 13. August (Sprintrally på hjemmebane)

 

Rally Telemark 27. August (NM)

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt