Hovedmeny


Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/norsksvb/public_html/components/com_mad4joomla/router.php on line 41

Annonse

Annonse

Annonse

Rally Sørland bød på uvandte utfordringer, med tildels vanskelige forhold når snøen las seg på flere av etappene. Rally Sørland er starten på sommersesongen og bød i år på 12,6 mil med fartsetapper.

 

Et løp som har lange tradisjoner, som samler mange deltagere og publikum i de Sørlandske skoger.Løpet har de siste årene blitt kjørt over to dager med start fredag kveld, men i år var alt lagt til kjøring kun lørdag. Med over 12 mil fartsetapper og kun en service, er det viktig å kjøre smart. Når værguden i tillegg ønsket å gjøre det hele enda mere spennede, var det flere som smertelig fikk merke de vanskelige forholdene, da hele 43 biler var å finne på brutt lista.

 

Løpet var lagt opp med 4 etapper på drøyt 6 mil som skulle kjøres to ganger. Med regnvær gjennom hele natten og før start var det klart at det kom til å bli sleipt og glatt, men at det i tillegg skulle bli snøføre var det ikke så mange som forventet.

 

Snartemo/Stulen startet litt nølende på den første korte (4,4 km) etappen, men kjørte allikevel inn til en tredje tid, kun 1 sekund bak Anders Kjær som tok komandoen.

 

Foto: Stig Askedal

 

På den andre etappen (løpets lengste på 26 km) var Snartemo/Stulen raskest og tok 12 sekunder på Kjær. Men her hadde Edvall M. Stengberg fått opp farten og var kun 3,4 sekunder bak.

 

Men så skulle utfordingene komme, med et skikkelig regnskyll mellom etappe 2 og 3, gjorde at bilen dugget igjen og sikten ble dårlig. I tillegg la snøen seg på veien, noe som gjorde forholdene meget utfordrene. Snartemo/Stulen valgte det trygge og roet helt ned tempo for å komme trygt igjennom etappen. Den samme strategien valgte Kjær og Stenberg som startet rett bak, slik at det ble små endringer på resultat lista.

 

Siste etappe før service endte med en snurring og tap av tid til de beste. Inn til service var det Stenberg som hadde en knapp ledelse (0,7 sekunder) på Kjær, mens Snartemo/Stulen lå 14 sekunder bak.

 

På service ble det konstratert at det ble gjort et feil dekkvalg på første runde, da det ble valgt dekk med for hard gummiblanding. Nye myke hjul ble lagt på og generell service ble utført.

 

Denne seieren skulle det bli kamp om. Regnet hadde avtatt og solen begynnte å titte frem. Det så nå ut til at det skulle tørke opp litt slik at det ville være mulig å sette opp tempoet.

 

Den femte etappen (etappe 1 på nytt) var langt fra tørket opp, noe som resulterte i en ny snurring og 10 nye sekunder i tidstap for Snartemo/Stulen, som nok var litt for ivrige etter å knappe inn tid.

 

Foto: Glenn W. Olsen @ NMST.no

 

På etappe 6 hadde solen fått tak, noe som gjorde at veien hadde tørket opp en del. Snartemo satte opp et voldsomt tempo, og spiste opp hele forspranget på 22 sekunder til Stenberg, og klokket inn til 4 beste tid totalt på etappen. Kjær fikk problemer og var nå ute av tet kampen.

 

Snartemo var nå i siget, og så seg ikke tilbake i speilet, på den syvende etappen ble det ny etappeseier (3 tid totalt) og nye 20 sekunder på Stenberg, som nå hadde innsett at det var umulig å følge dette tempo.

 

Med 20 sekunders forsprang før siste og avgjørende etappe ble det ikke spart på noe, eller vurdert å safe. Snartemo/Stulen tok nok en overbevisende etappeseier og var igjen beste 2wd med 5 beste tid totalt på etappen. Stenberg hadde resignert og var 41 sekunder bak.

 

I mål var status seier med overbevisende margin etter en dag med alle årstider og utfordrnger som sto i kø. Ikke moro å kjøre fort med sommerdekk på snøføre som ny erfaring.

Resultater:

 

  1. Snartemo/Stulen
  2. Stenberg/Østheim + 1.01,3
  3. Nordbø/Stensland + 2.18,7

 

Med dette resutatet ble NM sammendraget igjen styrket og ser ut som følger:

 

  1. Snartemo/Stulen 106 Poeng
  2. Nordbø/Stensland  69 Poeng
  3. Stenberg/Østheim 62 Poeng
  4. Kjær/Undebakke 53 Poeng

 

Team Snartemo Rallysport ønsker å takke Sponsorer og samarbeidspartnere for at vi kan gjøre denne satsingen, vi er veldig takknemelig og gjør vårt for å levere resultater tilbake J

 

Følg oss gjerne på Facebook:

 

http://www.facebook.com/pages/Team-Snartemo-Rallysport/393256644101760

 

Resultater fra helgens NM runde finner dere her:

 

http://www.numedalsrally.no/resultater2/12

 

Resultater totalt i NM 2016 finner dere her:

 

https://bilsport.no/wp-content/uploads/poeng/Rally_NM_kl3F_16.pdf

 

https://bilsport.no/wp-content/uploads/poeng/Rally_NM_kl3K_16.pdf

 

 

Kilde: pressemelding

 

Neste løp:

 

Aurskog Høland Rally 04. Juni (NM)

 

 

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt