Hovedmeny


Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/norsksvb/public_html/components/com_mad4joomla/router.php on line 41

Annonse

Annonse

Annonse

Etter to strake siere skulle det bli langt vanskligere å ta den tredje for året under siste NM runde på, tradisjonsrike Numedalsrally.

 

Fjelleventyret samlet over 100 biler til start, så det er ikke noe tvil om at dette er et av årets mest populære løp. Som i fjor er det stor oppstandelse i Rødberg sentrum og snus på hodet når Numedalsrally står for tur. Det skulle kjøres ca 108 km med fartsetapper på kjente etapper som Dokkeberg, Lesteberget, Verjedalen og ikke minst Smådøl begge veier. Så her står utfordringene i tur og orden. I tillegg til å kåre vinnere i alle klasser, kåres det her også 4 Smådølkonger (beste tid begge veier på Smådøletappen). Det kåres 1 konge i hver NM klasse. Denne prisen er nesten like gjev å vinne som selve løpet.

 

Team Snartemo hadde senket forventningene litt denne gangen og innså at en 3 plass her ville være helt greit. Det er flere lokale førere som tradisjonellt gjør opp om de første plassene på resultatlista på de raske og krevende veiene. Men rally er rally, og det skal kjøres først. Dette er det eneste løpet Teamet ikke har vunnet i NM serien gjennom flere år, så ønsket om å gå til topps var det ikke noe å si på.

 

Løpet starter med superraske Dokkeberg, en etappe med flere sjikaner pga gjennomsnittsfarten. For å henge med i toppen nytter det ikke å bli for langt etter fra start, så det var bare å klinke til fra første meter. Det gikk desverre ikke helt etter planen. Inn mot første sjikane var farten desverre alt for stor, det var umulig å klare å brems ned nok til å klare å komme igjennom, slik at eneste utvei var en liten tur utenfor veien for å få ned farten. Her ble Snartemo desverre stående til publikum fikk dyttet de ut på veien igjen. Med et tidstap på ca 25 sekunder allerede på den første etappen. Måtte strategien om seier endres, nå handlet det om å sanke så mange poeng som mulig i NM, og å se hvor nærme de lokale heltene (Skogli og Halland) det var mulig komme.

 

Første turen opp Smådøl er alltid spennende, her har de lokale førerene tradisjonellt rett og slett kjørt ifra. Snartemo/Stulen klokket inn 29,6 sekunder bak Skogli og 22,7 sekunder bak Halland og var greit fornøyd med dette. Tatt i betrakning at det ble tatt igjen en bil som hindret litt og gjorde sitt til litt tidstap, var tiden nærmere en i fjor.

 


 

Foto: Geir Andre Ånnestad/Gaphotography

Med en liten avkjøring på den første etappen og litt hindring på den andre, var ståa inn til første service at Skogli ledet med 59 sekunder, mens Halland hadde 49 sekunder å gå på. Ned til Nordbø på 4 plass var det 24 sekunder. Så planen var nå å holde tempo oppe å sikre 3 plass og verdifulle NM poeng.

 

Etter service var det klart for Verjedalen og Lesteberget. To etapper der farten ikke er like høy men til gjengjeld har langt flere krevende svinger. På Verjedalen klarte Snartemo/Stulen faktisk å ta noen sekunder på Skogli, mens Halland fortsatt var noen fattige sekunder forran.  Mens på Lesteberget ble det motsatt, Skogli litt forran og Halland hakket bak.

  

Foto: Geir Andre Ånnestad/Gaphotography

Inn til siste service var altså ståa omtrent den samme. Men i NM klasse 3 (nasjonal) er klassene 10, 11 og 12 slått sammen, slik at det var ikke bare disse to kamphanene å se opp for. Med tidstapet på første etappe var også Anders Kjær så vidt forran på resultatlista, med 8 sekunders margin.

 

Planen var å prøve å ta igjen disse sekundene på de raske etappene nede i dalen før den beryktede Smådøl nedover, som er siste etappe. Men så kom beskjeden om at en av disse etappene desverre var strøket (en bonde inne på etappen hadde ei ku som skulle kalve, slik at en dyrlege måtte tilkalles og dermed etappen stoppes).

 

Snartemo/Stulen kjørte det remmer og tøy kunne holde på de to siste etappene, vel i mål etter en strålende dag i solen var det bare å innse at det ble som forventet, 3 plass (i klasse 10) og 4 plass i NM klassen. Skogli gikk seirende ut av lokaloppgjøret og slo Halland med marginale 0,4 sekunder etter 108 km på full gass. Men de to lokale heltene delte brodelig fra premiebordet, da Halland ble Smådølkongen. Kjær (klasse 11) ble for sterk på totallisten i nasjonal og knep 3 plassen, men poengmessig utgjorde dette kun 2 poeng i forskjell noe Teamet var fornøyd med.  

Etter at de tre vinterløpene er kjørt ser NM tabellen slik ut :

 

  1. Snartemo/Stulen            76 poeng
  2. Nordbø/Spilling               49 poeng
  3. Kjær/Undebakke             47 poeng
  4. Stenberg/Østheim          37 poeng

 

Team Snartemo Rallysport har nå fått på plass noen flere brikker på Sponsorsiden, slik at det  nå er bestemt at det blir full NM sesong. Uten dere sponsorer er det ikke mulig å gjøre en slikl NM satsing. Så teamet er veldig takknemelig ovenfor alle Sponsorer og Samarbeidspartnere som gjør dette mulig.

 

Følg oss gjerne på Facebook:

 

http://www.facebook.com/pages/Team-Snartemo-Rallysport/393256644101760

 

Resultater fra helgens NM runde finner dere her:

 

http://www.numedalsrally.no/resultater2/12  

 

Resultater totalt i NM 2016 finner dere her:

 

https://bilsport.no/wp-content/uploads/poeng/Rally_NM_kl3F_16.pdf

 

https://bilsport.no/wp-content/uploads/poeng/Rally_NM_kl3K_16.pdf

 

 

Kilde: pressemelding

 

Neste løp:

 

Vårsleppet 09. April (Rallyprint) ?

 

Hurumsprinten 23. April (Sprintrally) ?

 

Rally Sørland 30. April (NM)

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt