Hovedmeny


Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/norsksvb/public_html/components/com_mad4joomla/router.php on line 41

Annonse

Annonse

Annonse

Med selvtillitten fra Sigdalsrally var det en ydmyk Snartemo som ankom Nittedal torsdag kveld. På turen opp hadde influensaen og feberen fått skikkelig tak, og formen var i grunnen ikke noe å kjøre rally med.

 

 

Det var bare å kaste innpå et par Paracet å satse på en god natt’s søvn.

 

Fredag var det klart for gjennomkjøring, formen var langt fra på topp, men det ble bestemt å i alle fall prøve, for å se om formen evt ble bedre utover dagen. Noen den heldighvis ble.

 

KNA Rally Finnskog hadde i år laget et kompakt løp, slik at gjennomkjøringen gikk unna på 3-4 timer. Noe som var helt avgjørende, da det ble muligheter for noen timer på øyet før teknisk kontroll på ettermiddagen. Det ble tidlig kveld på fredag for å samle så mye krefter som mulig til løpsdagen.

 

Med supre forhold under gjennomkjøringen, var det litt skuffende å våkne til plussgrader og regnvær. Men været rår man ikke over desverre, så da var gleden større over at formen var noe bedre på sjåføren (Snartemo).

 

KNA Rally Finnskog besto av tre etapper som alle skulle kjøres to ganger. Det hele startet med den lengste etappen (Varaldskogen) på 26,95 km. Så her var det ikke noe rolig start. Etappen var bedre en forventet etter nattens mildvær, da festet var mye bedre en antatt. Dette i tillegg til en litt redusert sjåfør gjorde at tiden ikke ble som forventet. Sekundene renner fort når flyten ikke er på plass. Teamet klokket inn til 3 beste tid hele 18 sekunder bak Kjær som tok kommandoen.

 

Den andre etappen Homsjøen (13,69 km) er om mulig enda mere krevende, her ble det slått tilbake. Etappeseier og 6 sekunder knappet inn på Kjær som nå ledet med 12 sekunder. Humøret og motivasjonen steg noen hakk med det. Seieren skulle det i alle fall bli kamp om.

 

 

Foto: FD Motorsportphoto

 

Tilbake til regulering og bensinfylling før den tredje etappen får Kjær problemer. Gearkasse og diffrensial lager ulyder.

 

På plass på start på den tredje etappen kommer beskjeden om at etappen er strøket grunnet avkjøring og skader (ikke alvorlig) på en deltager. Slik at ferden går dermed tilbake til service. På veien tilbake står Kjær parkert, de måtte desverre kastet inn årene og gi seg med gearkasse havari (brutt løp). Noe som ga en helt annen stilling i løpet. Teamet var nå plutselig i ledeløse med 22 sekunders margin til Edvall M. Stenberg som lå nærmest.

 

Det ble dermed bestemt å fortsette i samme tempo, med de samme dekkene (spare der det spares kan) for å prøve å sikre inn til en ny seieren.

 

Andre runde forløp i grunnen uten dramatikk, to etappeseiere av tre mulige og seier i NM klassen for 2wd Gruppe H biler med 35 sekunder ble fasiten.

 

Med 30 nye poeng på NM kontoen ser det lyst ut for fortsettelsen.

 

Full pott etter to løp gir denne NM tabellen:

 

  1. Snartemo/Stulen            60 poeng
  2. Nordbø/Spilling               40 poeng
  3. Kjær/Undebakke           25 poeng
  4. Stenberg/Østheim         25 poeng

 

Team Snartemo Rallysport er enda ikke helt i mål med alle sponsorer for 2016. Men håper at ting faller på plass, slik at det vil være forsvarlig å fullføre årets NM sesong på en konkuransekraftig måte. Uten alle sponsorene er det ikke mulig å gjøre en full NM satsing. Så vi er veldig takknemelig ovenfor alle våre sponsorer som gjør dette mulig for oss.

 

Følg oss gjerne på Facebook:

 

http://www.facebook.com/pages/Team-Snartemo-Rallysport/393256644101760

 

Resultater fra helgens NM runde finner dere her:

 

http://www.resultater.rallyfinnskog.no/resultater2/10

 

Resultater totalt i NM 2016 finner dere her:

 

https://bilsport.no/wp-content/uploads/poeng/Rally_NM_kl3F_16.pdf

 

https://bilsport.no/wp-content/uploads/poeng/Rally_NM_kl3K_16.pdf

 

 

Kilde: pressemelding

 

Neste løp:

 

Numedals Rally, 27. Februar (NM)

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt