Hovedmeny


Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/norsksvb/public_html/components/com_mad4joomla/router.php on line 41

Annonse

Annonse

Annonse

Snartemo/Stulen kjørte inn til en klar seier i sesongens første NM-runde Sigdalsrally lørdag. Marginen ble til slutt 45 sekunder etter en spennende avslutning der et filter i bensinsystemet frøs ca 1,5 km før mål på den siste fartsetappen.

 

Heldigvis gikk det bratt nedover, slik at de kunne trille til mål med rundt 20-25 sekunders tidstap på etappen.

 

NMK Modum og Sigdal var vertsskap får årets første NM-runde og vartet opp med fantastiske veier i kaldt og fint vintervær. Løpet besto av 7 fartsetapper på til sammen ca 9 mil.

 

Etter nedturen under site NM-runde Rally Hedemarken i fjor, der både motor og clutch havarerte. Har det vært hektisk aktivitet i verkstedet. Trond Stensbøl har på begrenset tid bygget opp igjen en ny motor, som viste seg å fungere utmerket (som vanlig) og enda bedre en den gamle.

 

Alt var klart dagen før avreise til Sigdal, slik at noe testing ble det ikke tid til.

 

Sigdalsrally er et av favotritt løpene til Søren, noe to strake seiere vitner om. Så det var ingen bekymring å spore under gjennomkjøringen. Da det i tillegg viste seg å bli kanonforhold var det bare glede gjennom hele fredagen for å komme i gang.

 

I år som i fjor ble grunnlaget lagt allerede på den førte etappen.  Med 19,8 sekunder ned til neste bil i NM klassen, var det bare å konstatere at alt fungerte med både bil og mannskap.

 

 

Foto: Geir Andre Ånnestad/Gaphotography

 

Snartemo/Stulen forsatte å øke ledelsen med seier på alle de 6 første etappene, frem til den siste og avgjørende Nyseteretappen var ledelsen på hele 1 minutt og 9 sekunder. Så det skulle mye til for å rote bort dette. Men rally er rally, og det skulle bli dramatisk mot slutten. Ca 2 km før mål begynner bilen å fuske, noe som fort blir værre. Med ca 1,5 km igjen av etappen er det nesten ikke fremdrif i bilen. Heldigvis går det nedover, så bilen triller til slutt over mål med en motor som hoster og harker. Tapet ble vel på ca 20-25 sekunder, men siden det var såpass som minuttet å gå på handlet det nå å få bilen til mål på transportetappen. Etter målgang på etappen ble det feilsøket uten hell, men i etterkant ble det konstatert at varmen som oppsto når de stoppet etter målgang på etappen nok har tinte opp igjen filetert noe. For bilen gikk som normalt til det gjensto ca 15 km av transportetappen. Da var gode råd dyre. Det endte med at kartleser Stulen måtte sitte i bagasjerommet å holde rundt filteret for å varme opp dette slik at bilen gikk til mål.

 

Med nød og neppe fikk de bilen over målrampa og kunne kalde og lettet konstatere at seieren var et faktum.

 

Med 30 poeng i bagasjen fra førte NM-runde er det bare å se frem til neste rally som er Rally Finnskog 6. februar.

 

Team Snartemo Rallysport er ikke helt i mål med alle sponsorer for 2016 ennå. Men håper at alle brikker faller på plass i løpet av kort tid, slik at det vil være forsvarlig å fullføre årets NM sesong på en konkuransekraftig måte.

 

Følg oss gjerne på Facebook:

 

http://www.facebook.com/pages/Team-Snartemo-Rallysport/393256644101760

 

Resultater fra helgens NM runde finner dere her:

 

http://www.sigdalsrally.no/resultater2/10

 

Resultater totalt i NM 2016 finner dere her:

 

https://bilsport.no/wp-content/uploads/poeng/Rally_NM_kl3F_16.pdf

https://bilsport.no/wp-content/uploads/poeng/Rally_NM_kl3K_16.pdf

 

 

Kilde: pressemelding

 

Neste løp:

 

Rally Finnskog, 6. Februar (NM)

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt