Etter å ha måttet bryte etter kun noen få kjørte kilometer i debuten i sin nye bil i Sigdalsrally, bestemte Tom Kristian Lien seg for å stille til start i helgens Rally Hadeland.


Foto : Daniel F Tomassen

Rally Hadeland er ikke NM-runde, og ble arrangert som et sprintrally. Lien fikk et tidlig startnummer, og kunne nyte av flotte kjøreforhold gjennom hele løpet. Lien kom seg til mål, og fikk verdifull informasjon fra denne testen med tanke på hva som må gjøres for å få bilen til å fungere optimalt.

 

Først og fremst er det en god del å hente på justering av understell. Nå var det nok litt for stivt, noe som gjorde at det hoppet og spratt for mye i enkelte partier. Litt mykere må det nok bli, men ikke for mye, for da går det på bekostning av grepet. Det blir nok noen justeringer frem og tilbake før man finner den rette balansen.

For det andre må man finne ut hva slags dekk man skal kjøre på. Dette varierer selvsagt med forholdene, og også med oppsett på understell. Det er altså viktig å få dekk og understell til å stemme med hverandre for at bilen skal bli så rask som mulig.

 

Motor og drivverk er kanskje det viktigste, men det føler Lien er helt på topp i den nye Golf Kitcar'en.

"Den går som et skudd, og i tillegg har den et såkalt "Flatshift"- gearsystem. Det betyr at man bare kan holde gassen i bånn når man banker inn nye gir i den sekvensielle gearkassa. Man sparer litt tid, og i tillegg er det meget tøft"- sier Lien med et smil.

Sist men ikke minst må sjåføren venne seg til den nye bilen, og Lien føler slett ikke at ham utnytter den nye bilens potensialet til fulle ennå.

I tillegg til de nevnte justeringer som må gjøres, må sjåføren også lære seg å kjøre den best mulig.

-"Den nye Golfen er forskjellig fra Volvoen jeg kjørte før på et vesentlig punkt, og det er at den trekker foran, mens Volvoen har drivhjulene bak. Det betyr en helt annen kjørestil, og det er egentlig bare å få kjørt så mye som mulig for å lære seg."

Vinner av lørdagens rally ble Anders Grøndal fra Drammen i DS3.

Neste løp for Lien går allerede på lørdag. Da er det klart for Finnskogrally, som også er NM-runde.



Kilde : Pressemelding



www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt