Det var mange premievinnere i Letohallen ikveld, men en av de gjeveste prisene var det Thomas Bryntesson som ble tildelt da han ble kåret til "Bilsporttalentet 2014"

 

 

Bilsporttalentet er den mest omfattende og prestisjefylte talentkonkurransen i norsk motorsport. Blant alle bilsportsutøvere mellom 16 og 21 år blir fem finalister plukket ut. Finalistene ble testet over to dager på Vålerbanen i september. Under konkurransen kjørte deltagerne både Shortcar og en Subaru Impreza rallybil med firehjulsdrift på den store asfaltbanen. De kjørte gokart og crosskart, delvis i terreng, på grus og asfalt. De konkurrerte i en tøff fysisk test der både spensthopp på tribune, løping og sykling inngikk. De blir også målt etter en presentasjon av seg selv for juryen og i hvordan de klarer seg i en situasjon med TV-intervju.  I tiden fra finalen og frem til i dag har de fem levd i stor spenning.

 

 

Juryen hadde en vanskelig oppgave, for alle de fem finaledeltagerne leverte en sterk konkurranse. Men den juryen mente kom best ut av alle i de krevende testene, og viste størst fremgang i år var Thomas Bryntesson fra NMK Trøgstad. Thomas, som har norsk mor, svensk far og norsk lisens, er bosatt i Töcksfors i Sverige. 


Thomas har markert seg sterkt i karting i sine unge dager, og siste sesong vant han norgescupen i rallycross for biler inntil 2400 ccm.


Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er Kongsberg Automotive ASA, Bladet BIL/bilnorge.no, NAF Trafikksenter Vålerbanen, motororganisasjonene KNA, NAF, MA, NMK, Team Super Nasjonal, Proffklær, Voldsund Motor, Ruterknekt og TV Media Produksjon AS og Stian Sørlie Motorsport.

 

 

 

Finaledeltagere 2014 var:

Sindre Furuseth                        NMK Gardermoen                     21 år     Rally
Thomas Bryntesson                  NMK Trøgstad                          18 år     Rallycross

Ayla Ågren                               KNA Varna                              21 år     Formel-racing

Marius Nakken                         NAF Msp. Ålesund                   20 år     Racing

Ole Christian Veiby                   KNA Solør Motorsport              18 år     Rally/Rallycross

 

 

Tidligere vinnere:
2007: Pål Varhaug, NAF Motorsport Gjesdal
2008: Thomas Eidjord, KNA Varna
2009: Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum
2010: Andreas Bakkerud, NMK Bergen
2011: Øystein Helgheim, KNA Nordvest
2012: Dennis Olsen, KNA Varna
2013: Henrik Furuseth, NMK Gardermoen

 

 

Evy Anita Hårtveit og Tom Kåre Flottorp kåret til ”Årets Drivaksel” i norsk bilsport

 

Evy Anita Hårtveit og Tom Kåre Flottorp fra NMK Konsmo er tildelt prisen ”Årets Drivaksel” i 2014 av Norges Bilsportforbund. Prisen fikk de overrakt av Andreas Mikkelsen og Tommy Rustad under Bilsportforbundets premieutdeling på fredag.

 

Prisen ”Årets Drivaksel” symboliserer viktigheten av den frivillige drivkraften i bilsporten. Den deles hvert år ut til en eller flere personer som i kraft av frivillighet har gjort en ekstraordinær stor innsats for sporten. Bilsporten er helt avhengig av de mange tusen frivillige som stiller opp ved arrangement eller ved drift av klubber.

 


Det var to av norsk bilsports mest profilerte førere Tommy Rustad og Andreas Mikkelsen, som overrakte Nina og Jan Eirik prisen på vegne av takknemlige aktive utøvere og hele norsk bilsport.

 

Evy Anita Hårtveit fra Lyngdal og Tom Kåre Flottorp fra Øvrebø har i mange år hatt et ekstraordinært stort engasjement i NMK Konsmo, en svært aktiv klubb i Audnedal kommune i Vest-Agder. Evy Anita betegnes som limet i klubben. Hun driver utstrakt service for medlemmene, og hun er svært så allsidig når klubben har store eller små arrangement. Evy Anita kan ha offisielle funksjoner som løpssekretær, løpsleder eller jurymedlem, men i tillegg har hun en finger med i nærmest alt som skjer i den driftige sørlands-klubben. Hun er selvfølgelig medlem av klubbens styre, og sørger for både sakspapirer og referat fra møtene.

 

Tom Kåre Flottorp er banesjef på Konsmo Motorbane, og han ser ikke hverken på kalenderen eller klokka når banen krever sitt stell. Tom Kåre er en mann av få ord, men han legger sin ære i at banen til enhver tid skal være perfekt, og klubben har høstet mye ros når den for eksempel arrangerte NMKs landsfinale i bilcross i 2013, eller NM-runde i rallycross i fjor. Flottorp har også vært leder av NMK Konsmo, og er i dag varamedlem til styret.

 

”Årets Drivaksel” 2005-2014
2005: Grete og Bengt Ruud, NMK Gardermoen
2006: Trond Madsen, NMK Bergen

2007: Jorunn og Tore Ingebretsen, KNA Varna
2008: Dag Rune Halkjelsvik, NAF Motorsport Ålesund
2009: Mona og Stein Hellem, NDRG
2010: Oddvar Moland, KNA Drammen
2011: Inge Tangen, NMK Modum & Sigdal
2012: Unni og Kjell Olav Aamodt, KNA Rudskogen
2013: Nina Rian, NMK Ytre Namdal
2014: Evy Anita Hårtveit og Tom Kåre Flottorp, NMK Konsmo

 

 
Greta Molanders Fond til Sindre Furuseth 

Rallyføreren Sindre Furuseth (21) fra NMK Gardermoen, er tildelt Greta Molanders Fond. Fondet, som er på 50.000 kroner, tildeles hvert år en ung fremgangsrik rallyfører, og det er Norges Bilsportforbund som står for tildelingen.

 

Fondet har fått navn etter den fargerike personligheten og rallyføreren Greta Molander. Sindre Furuseth er den 29. rallyføreren i rekken som har fått midler fra fondet.

 

 

Sindre Furuseth fra Råholt på Eidsvoll, kommer fra en familie med lange bilsporttradisjoner. Både hans far og farfar er tidligere bilsportsutøvere, og hans lillebror Henrik kjører formelbil i USA. Sindre selv var ikke mer enn 10 år da han startet sin bilsportkarriere i gokart. Som 14-åring fikk han sin debut som kartleser i rally, og han kjørte mange løp sammen med sin far Vidar Furuseth. Sindre kjørte også bilcross i juniorklassen en periode, før han satset på rally der han debuterte i ungdomsklassen i en Renault Clio i 2009. Deretter har han holdt seg til rally, og i år tok han NM-bronse i klassen for tohjulsdrevne biler med en Ford Fiesta ST sammen med kartleser Øyvind Beckstrøm. Neste år satser de to videre i samme klasse, men med en Renault Twingo R2.

 

Sindre Furuseth er også med i Bilsportforbundets Junior Team Norway, og han var en av fem finalister i konkurransen «Bilsporttalentet 2014».


Som nevnt er Sindre Furuseth den 29. rallyføreren som blir tildelt midler fra Greta Molanders Fond.


De øvrige er:

Ole V. Såtvedt                                                          

Torfinn Heller                                                           

Birger Gundersen                                         

Odd Liengen                                                 

Runar Pedersen                                                       

Trond Lyseng                                                           
Tommy Jahnsrud                                                     

Geir Nymoen                                                           

Trond Sveinsvoll                                                      
Knut Høistad                                                                                    

Henning Solberg

Petter Solberg

Bruno Arntsen

Rune André Dalsjø

Martin Stenshorne

Per Steinar Dybdal
Tord Linnerud

Markus Foss
Thomas Schie           
Christian August Selmer
Sveinung Bieltvedt
Eyvind Brynildsen
Trond G. Svenkerud
Andreas Mikkelsen
Petter Kristiansen
Steve Røkland
Frank Tore Larsen
Anders Kjær

 

 

 

Presidentens utviklings-stipend til Ayla Ågren

Ayla Ågren (21) fra Slemmestad i Buskerud er tildelt Presidents utviklingsstipend på 50 000 kroner av Norges Bilsportforbund etter sin sterke innsats i amerikansk formel-racing i 2014.

 

Det var under Bilsportforbundets store premieutdeling fredag kveld at den unge og talentfulle formelføreren fikk stipendet. Det var en svært godt fornøyd Ayla som kunne motta sjekken på 50 000 kroner.

 

Ayla Ågren har blitt rikskjendis etter at hun ble første jente som vant et amerikansk formel-mesterskap i fjor. I konkurranse med bare gutter gikk Ayla til topps i F1600 Championships i USA, etter å ha vunnet tre av løpene i mesterskapet. Etter dette har hun har blant annet vært gjest hos Skavlan på NRK1.

 

 

Ayla Ågren, som er en del av Bilsportforbundets Junior Team Norway, startet sin bilsportskarriere allerede som 7-åring. Hun hevdet seg etter hvert helt i toppen i karting, og i 2012 kjørte hun sin første sesong i formel-bil i USA. Da kapret hun fire pallplasser i Skip Barber summer series.

-Vi har etter hvert fått gledelig mange jenter i bilsporten, og Ayla er uten tvil et forbilde for disse. Hun viser vei for mange jenter som vil følge i hennes fotspor, sier NBFs president Frode Alhaug.

Ayla Ågren var også blant de fem unge utøverne som i fjor ble tatt ut til NBFs prestisjefylte konkurranse «Bilsporttalentet 2014».

 

Mottagere av Presidentens utviklingsstipend 2009-2014:

2009: Jonas Dalseth Jacobsen, NMK Hålogaland
2010: Henrik Furuseth, KNA Rudskogen
2011: Dennis Olsen, KNA Varna
2012: Martin Ellegaard, KNA Varna
2013: Miriam Aasli, NAF Øvre Østfold
2014: Ayla Ågren, KNA Varna

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt