Årets siste vinterrally gikk av stabelen helgen 21.-22. februar ved svenskegrensa i Kongsvinger. Vi stilte til start i løpet helt uten forberedelser og test, og vi hadde aldri kjørt bilene i skikkelig mørke før den 30. utgaven av Rally Finnskog.

 

 

Heldigvis fungerte bilene og teamet helt perfekt denne helgen og vi sikret oss både #2 og #3 plassen i NM-klassen og #5 og #7 på totallisten.

 

 

Løpet startet med 4 fartsetapper i vintermørket fredag kveld og begge lagene våres slet med å tilpasse seg til det dårlige lyset både i og utenfor bilen. Når fredagen var over lå Svein på en 9. plass totalt med 3 minutter opp til Frank Tore Larsen. Pål lå på en 12. plass totalt 1 minutt og 10 sekunder bak Svein.

 

På lørdagen regnet det og etappene bestod av en kraftig issåle med 10-15 cm med "slush" på toppen, rett og slett skikkelig glatt. Det var ikke før etappene skulle kjøres på ny etter service og bilene bak hadde slitt sporene ned til grusen at Pål og Svein startet å føle seg mer hjemme. Mange førere slet med disse forholdene og hele 24 biler brøt lørdagen, deriblant Thomas Kvam som lå på en 2. plass i NM-klassen vår før siste fartsetappe. Svein avsluttet på en 2. plass i klassen 6,5 minutter bak Frank Tore Larsen. Pål avsluttet på en 3. plass i klassen, 1 minutt og 5 sekunder bak Svein.

 

Vi har aldri vært komfortable med snø og vinter, så nå ser hele teamet virkelig frem til å møte hjemmepublikum, sol, varme og Norges flotteste grusveier under Rally Sørland 2014, 9.-10. mai.

 

Svein og Ragnar har tatt ledelsen i internoppgjøret

Med Pål og Lars sin avkjøring på Sigdalsrally og beste duoen under Rally Finnskog, har Svein og Ragnar nå en 20 poengs ledelse over Pål og Lars i NM-klassen. Begge lag har planer om å være nummer to i sammendraget når sesongen er over, og skal kjempe om seier i internoppgjøret til siste etappe.

 

 

 

Kilde: Pressemeldiing

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt