Anders Grøndal, NAF Motorsport er regjerende Norgesmester i bakkeløp og har vært ustoppelig de siste årene. Ikke bare har vunner NM og NM runder, men også vunnet hver eneste omgang i sin Subaru Impreza WRC.

 

Som kjent var det ikke mulig å få Subaru WRC bilen klar til Bakke NM etter en stygg krasj i Rally Stavanger, så teamet måtte leie en konkurranse dyktig bil. Tidligere har vi ved flere anledninger leid bil av Adapta Motorsport og igjen valgte vi å leie bil av de. Men dette er en helt annen og ukjent bil for Anders. Spenningen var derfor stor foran løpet som gikk på en egen trase på Vålerbanen.

 

Det var hele 93 deltagere med og i den største klassen Anders kjører i var det sterk konkurranse med fjorårets sølvinner Stian Hermansen i en RC div 1 bil. Det var også spennende med friskusen Bjørn Viko som kjører et uhyre av en gr B bil. En Ford RS 200 på ca 700 hk. Klassen består av rallycross div 1 biler, tidliger gr B biler, WRC biler og gr N biler.

 

 

I første NM runde gikk alt på skinner for Anders som vant alle 3 omgangene og var også raskeste bil totalt. Bjørn Viko kjørte inn til annenplass mens Stian Hermansen kapret tredjeplassen.

 

På søndag var det klart for ny NM runde og Anders sviktet ikke. Igjen var har raskest i alle tre omganger, men denne gang med Stian Hermansen på annenplass og Bjørn Viko på tredje plass. Dermed ble det full NM pott for Anders da det også gies ett ekstra NM poeng for hver omgangs seier.

 Så det ble en optimal NM helg for Anders som håndterte leiebilen som om han ikke hadde gjort annet.

 

Gr N

 

Pappa Stein Grøndal skulle gjøre et lite comeback i disse to NM rundene og stilte til start i teamets Subaru Impreza STi gr N. Men dette er en Cup bil som ikke er en fullverdig gr N bil. Gr N bilene har heller ingen mulighet til  konkurrere mot gr B, WRC og rallycross biler, så det blir en egen "fight" mellom gr N bilene. Løpet kom brått på Stein og først oppe på Vålerbanen skulle det skiftes til stive asfaltfjærer. Desverre var det bare mulig å gjøre det foran da de gamle grusfjærene bak satt helt fast så det ble asfalt oppsett foran og grus bak..Men Stein slo til alt i første omgang. Satte raskeste gr N tid og 4 i NM klassen. Stein klarte i  motsetning til de fleste ikke å kjøre ned tiden sin da han alt i omgang to traff en sjikane og tapte tid, Så kom regnet, Men det ble andre i grN og 5,totalt.

 

På søndag kjørete Stein 3 jevne runder men var tiendeler unna å vinne gr N, men det ble ern tredje i gr N og 6. i NM klassen. Med en annen og en tredje i gr N i NM er godkjent.

 

Det var forøvrig total Subaru dominans i gr N med fire Subaru på de første plassene.

 

Mange var på forhånd skeptiske til bakkeløp på en asfaltbane, men arrangøren hadde laget¨en teknisk vanskelig trase og arrangementet var prikkfritt og det er meget bra fasiliteter på Vålerbanen.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt