Ubuntu

Årets Norgesmesterskap i bakkeløp for biler innledes førstkommende helg i Konsmo. I en 1.800 meter lang bakke arrangerer NMK Konsmo dobbelt-runde, med finaler både lørdag og søndag. Over 100 deltager

Det konkurreres om norgesmesterskap i seks forskjellige klasser i bakkeløp i år. I de nasjonale klassen er deltagelsen jevnt fordelt, men flest er det i supernasjonal over 2000 ccm, med 25 deltagere til start.

I klassen supernasjonal inntil 1600 ccm er det 20 førere påmeldt til NM-åpningen i grusbakken ved Konsmo motorbane. Her stiller blant andre tittelforsvarer fra i fjor, Erik Chr. Flaten fra Drammen med sin VW Golf. Fjorårets sølvvinner, Tony Lund Tjelle fra Larvik, stiller også til start i sin VW Golf.

I supernasjonal 1600-2000 ccm tegner det til å bli noe mindre deltagelse i årets mesterskap enn i fjor. 16 deltagere er påmeldt til helgen. Fjorårets mester, Glenn Amund Voie fra Kristiansand, stiller ikke for å forsvare sin tittel. Han har tatt over Martin Schanches rallycross-bil, og tatt steget over i internasjonal rallycross. Heller ikke fjorårets sølvvinner, Tommy Bakkerud fra Bergen er påmeldt til NM-åpningen. Det er derimot bronsevinneren fra i fjor, Johny Sandmo fra Drammen. Han kjører fortsatt Opel Kadett. Hjemmefavoritt i denne klassen er uten tvil Pelle Erland fra arrangørklubben NMK Konsmo, som endte på 6.plass i fjorårets mesterskap i sin Mazda RX7.

I supernasjonal over 2000 ccm stiller heller ikke tittelforsvareren. Morten Bermingrud har i likhet med Glenn Amund Voie tatt steget over i internasjonal rallycross med svenske Kenneth Hansens fjorårsbil. Fjorårets sølvvinner, Stian Haugan fra Notodden, stiller imidlertid igjen med sin Volvo 240. Men Haugan må belage seg på hard konkurranse i denne klassen som tradisjonelt er svært jevn. Ingar Stokkebekk fra Aurskog er en utfordrer i sin Volvo 240, og det samme er Kjetil Grøterud fra Sigdal i sin Volvo PV. Camilla Antonsen fra Våler i Østfold og hennes Volvo S40 kan man heller ikke avskrive, og heller ikke kjente førere som Otter Ødegården fra Notodden og Geir Paulsen fra Gjøvik.Klassen for rallybiler med tohjulsdrift er fortsatt en suksess når det gjelder antall deltagere. 19 fører er påmeldt til helgen, og blant disse er fjorårets mester Cato Brynildsen fra NMK Eidsvoll i sin BMW M3. Sølvviner fra i fjor, Holm Jacob Matheson, står over de to første NM-rundene i Konsmo, mens fjorårets bronsevinner Ole Andreas Langård fra Kristiansand stiller til start med sin Mazda RX7.I klassen for de firehjulsdrevne gruppe N-bilene er sju deltagere påmeldt til helgen. Blant favorittene er Svein Roger Andersen fra Spydeberg med Mitsubishi Lancer. Han får konkurranse av blant andre Bernhard Kongsrud, Knut Høistad og Eivind Steffensen for å nevne noen.

I klassen for de mest trimmede firhjulsdrevne bilene (gruppe A og divisjon 1) er det også sju deltagere. Storfavoritt her er Tord Linnerud fra Kapp på Toten med sin MG Metro 6R4. Fjorårets norgesmester i gruppe N, Roger Bakken, stiller også i denne klassen i år med sin Toyota Celica GT-4.

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt