Ubuntu

Ole Christian Veiby er tent på å forsvare sammenlagtledelsen når tredje runde av FIA Asian-Pacific Rally Championship kjøres i helga. Løpet i Malaysia blir en helt ny erfaring, og unggutten innrømmer at han ikke helt vet hva som venter han.

 


– Dette kommer til å bli et spesielt løp. Det er regntid her nede, og det blir sagt at når det regner så er løpet ett av de vanskeligste i verden. Underlaget består nærmest av leire, og regnet gjør veiene helt vanvittig glatte. Jeg har aldri tidligere kjørt under slike forhold, forteller han.

 

Sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen kom Skoda Motorsport-føreren til Malaysia mandag for å akklimatisere seg før konkurransen.

 

– En annen utfordring er varme og høy luftfuktighet. Jeg har hørt at førere rett og slett har svimt av på grunn av at de har blitt dehydrerte. Vi har lagt en plan for hvordan vi skal være best mulig forberedt på det som venter oss, og vil bruke dagene frem mot løpet til å drikke og spise riktig og trene godt, sier Ole.

 

Han ser frem til en liten test onsdag for å stifte bekjentskap med det leiraktige underlaget på veiene. Torsdag er det gjennomkjøring, og fredag kveld kjøres den første av i alt 14 fartsetapper. Det hele avsluttes søndag formiddag lokal tid.

 

– I og med at det er et helt nytt løp for meg, så vil jeg føle meg litt frem og bli kjent med forholdene. Jeg tror dette løpet blir det vanskeligste for meg i mesterskapet, sier han.

 

Etter to runder leder han APRC-mesterskapet sammenlagt, og 21-åringen innrømmer at målet for helga er å trygge ledelsen – selv om han vet at det blir vanskelig.

 

– For å beholde sammenlagtledelsen må jeg nok slå teamkamerat Gaurav Gill. Men det kan bli tøft. Han har kjørt dette løpet tidligere og har god erfaring herfra og kjøring under tilsvarende forhold. Målet mitt er likevel å slå han, sier Ole Christian Veiby, som leder med to poeng på sin indiske teamkamerat etter å ha vunnet forrige runde i Australia og andreplass i åpningsrunden på New Zealand. 

 

Kilde : Pressemelding

 

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt