Andreas Mikkelsen har full kontroll i Rally Portugal og leder WRC2 med over minuttet etter å ha vunnet samtlige etapper første dag.

 

Nordmannen har nok en gang vist at han er en av verdens aller beste rallyførere. Sammen med kartleser Anders Jæger har han dominert WRC2 gjennom hele åpningsdagen av Rally Portugal. I årets tredje gjesteopptreden for Skoda Motorsport ligger de godt an til å sikre hattrick og tre strake seire for fabrikkteamet. Selv om det gjenstår to dager, tyder det meste på at kun uhell kan frata dem seieren.

 

 

– Jeg tar ikke noe for gitt. Det er veldig røffe og vanskelige forhold. Derfor tar jeg ingen sjanser og bruker øynene godt i hver eneste sving for å oppdage eventuelle steiner. Jeg har ikke lyst til å punktere. Som alltid i Portugal er det en balansegang mellom å kjøre fort og samtidig ta vare på bilen, sier han.

 

27-åringen er naturlig nok sjanseløs mot de langt mer motorsterke WRC-bilene i totalsammendraget. Likevel yppet han seg med en oppsiktsvekkende sterk femtetid på den åttende fartsetappen.

 

– Det var bortimot en perfekt etappe, forteller Andreas, og legger til at han naturligvis er fornøyd med å ha vært raskeste WRC2-bil på samtlige ni fartsetapper på åpningsdagen.

 

– Det har vært en meget god dag uten problemer, og jeg er veldig fornøyd med kjøringen. Det er et sterkt startfelt i WRC2-klassen, og da er det  hyggelig å avslutte dagen med en sammenlagtledelse på over ett minutt, sier han.

 

Andreas leder med 1.04,5 på finnen Teemu Suninen, mens Pontus Tidemand, som er teamkamerat med Andreas Mikkelsen i Even Management, ligger på tredjeplass – ytterligere to sekunder bak Suninen.

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt