Etter kveldens fire fartsetapper i det tyske Lausitz Rallye har Anders Grøndal tatt ledelsen totalt i det tyske grusrallyet. Tre av de fire norske bilene har fullført fredagskvelden.

 

 

Anders Grøndal med for anledningen svenske Miriam Walfridsson i høyrestolen satte opp et kjempetempo på ss1 og vant med over 8 sekunder på den 9.8 km lange etappen.

De fortsatte tempet med sin Citroën DS3 R5 på både ss2 og ss3 og vant disse også før de tok annenplass på ss4 bak den tyske ringreven Kahle.

Etter kveldens etapper leder de kjøremessig med 25.9 sekunder på Al-Ketbi fra De Forente Arabiske Emirater.

Dessverre har de hatt bremseproblemer i dag. Dette måtte de prøve å få fikset på kveldsservicen. Dessverre tok dette litt tid og de måtte pådra seg 20 sekunders tidsstraff. Det vil si at de imorgen tidlig kun har knappe seks sekunders ledelse.

 

 

 

Arnt Gustav Olsen og Rune Eilertsen i tilsvarende bil har ikveld etappeplasseringene 8-8-9-8 og ligger på syvendeplass totalt.

 

Jo Ingve Alm og Frank Arne Rogne i en Subaru Impreza STi ligger på 15.plass totalt. Dette vil si en tredjeplass i Gruppe N. Kjøretiden deres hadde vært annenplass i klassen, men et tidstillegg på 1 min førte dem litt lenger ned på listen.

 

Bjørn Bækkevold og Dyre Erling Fredriksen i sin Mitsubishi Lancer Evo5 imponerte stort på ss1 med syvendeplass totalt på ss1 og nest beste norske bil.

Men rett etter målgang måtte de dessverre bryte dagens etapper med store ledningsnettproblemer, ingen lys og ingen lading. Men teamet melder fra Tyskland at de restarter imorgen.

 

Imorgen lørdag fortsetter rallyet med ytterligere ni fartsetapper.

 

Lausitz Rallye etter dag 1(ss4):

1 Grøndal Norge Citroën DS3 R5 22.26.8
2 Al-Ketbi D.F.A.Emirater Ford Fiesta R5 +5.9
3 Butvilas Litauen Mitsubishi Lancer Evo10 +6.6
4 Kahle Tyskland Skoda Fabia R5 +12.9
5 Kiviniemi Finland Mitsubishi Lancer Evo9 +13.6
7 Olsen Norge Citroën DS3 R5 +1.52.9
15 Alm Norge Subaru Impreza STi +4.55.5
www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt