Andreas Mikkelsen har kjørt kontrollert og holder tredjeplassen før siste dag av Rally Tyskland. Bare et uhell kan hindre nordmannen en plass på seierspallen.

 

 

– På en måte har det vært en litt kjedelig dag. Det er langt frem til de to første, og det er lang ned til fjerdeplassen. Så det har handlet mer om å kontrollere de bak meg, og kjøre med minst mulig risko for å trygge tredjeplassen, sier Andreas Mikkelsen.

 

 

For Volkswagen Motorsport er VM-runden på hjemmebane i ferd med å bli en gedigen suksess. Det tyske teamet er i ferd med å gjøre rent bord og tapetsere seierspallen. Det er nemlig Andreas sine teamkamerat Sebastien Ogier og Jari-Matti Latvala som ligger foran han på resultatlista. Ogier har skaffet seg et forsprang på et drøyt halvminutt til Latvala, mens finnen har 40 sekunders forsprang på Andreas. Ned til Dani Sordo på fjerdeplass, skiller det ytterlige 26,8 sekunder. Før morgendagens fire avsluttende etapper, ser det ut til at kampen om de tre fremste plassene er avgjort. Kun et uhell kan rokke ved det.

 

– Taktikken før de siste etappene er den samme som den har vært i dag. Det handler om å ta meg trygt gjennom dagen, sier han.

 

Sammenlagt etter 17 av 21 etapper i Rally Tyskland
Ogier
Latvala +33,8 
Andreas Mikkelsen +1.47,5 
Sordo +2.14,3 
Neuville +2.23,8 
Evans +2.53,5 
Østberg +2.56,7

 

Kilde: Pressemelding

www.norsk-rally.com / Preben Berg, Ragnar Engen, Per Broen og Tommy Holt